TOP
Image Alt

Tools & organisatie

  /  Tools & organisatie

Aan de slag met duurzame en sociale verandering binnen je eigen organisatie? 

Is het duidelijk op welke area’s je de negatieve impact wil reduceren of de positieve impact wil vergroten? Vind hier inspiratie en praktische informatie over communicatie, impact meten, innovatie en leiderschap.

Lees meer...

In de toolkit vind je richtlijnen voor werving, behoud en duurzame doorontwikkeling om nieuwkomers, personeel en publiek bij je organisatie te betrekken.

‘Creating a fully circular festival by 2025? A very ambitious goal - but achievable if we work together!’ says Rob van Wegen, Sustainability Supervisor with Dutch Eurosonic Noorderslag festival (ESNS).

Per 1 januari is Innofest op zoek naar een nieuwe Innovatiescout! Solliciteer vóór 15 november!

Climate change impact of Food & Bev at events? It's something we need to get straight.

Following an extremely difficult & frustrating period for live music during the COVID19 pandemic, Massive Attack are now pleased to publish and offer as an open resource to our industry the Roadmap to Super Low Carbon Live Music, commissioned by

Institute for Sustainable Events launches a brand new course program with videos, templates, checklists, and tools.

De wereld verkeert in een klimaatcrisis en kan wel wat creativiteit gebruiken om deze te bezweren. In welk opzicht kan de culturele sector een bijdrage leveren? Een verkenning vanuit de Boekman Stichting

De ecologische en sociale impact van je evenement is gebonden aan het moment en de locatie en is daarmee beperkt. Tegelijkertijd bereik je online, en gedurende het hele jaar, vaak een groot publiek. Zet je bereik in voor verandering! Speciaal

By adding a stage to the tower the GEM-Stage can host live concerts with DJ’s, bands, and/or singer-songwriters on renewable energy.

Deze tool is ontworpen om van tevoren te berekenen hoeveel stroom je productie nodig heeft, de tool stelt organisatoren van evenementen in staat om alternatieven voor conventionele dieselgeneratoren te gebruiken, waardoor de efficiëntie wordt verbeterd, het dieselverbruik wordt geminimaliseerd en

Hoe voorkom je dat vooroordelen invloed hebben op de keuze voor een kandidaat?  Overgekomen vanuit de Greyston Bakery in Amerika passen nu ook Nederlandse ondernemers het “Open Hiring” principe toe. Hierbij wordt het sollicitatiegesprek overgeslagen, en gaan mensen aan de

Cleanscene heeft een rapport gepubliceerd waarin vliegdata van Resident Advisors Top 1000 dj's die in 2019 toerden is verzameld, geanalyseerd en waarvan de co2 impact is berekend. Daarbij geven ze richting aan mogelijke oplossingen en maatregelen om de vliegimpact te

Greener is met 43 mobiele energieopslagsystemen met een totale capaciteit van 15MWh wereldwijd marktleider als het gaat om de verhuur van mobiele stroomoplossingen door middel van de inzet van batterijen.

De Handreiking Waarde voor een Nieuwe Taal is praktisch geschreven en helpt je om in panelgesprekken, interne en externe communicatie taal op een inclusieve manier te gebruiken waarbij uitsluiting wordt voorkomen.

Julie’s Bicycle heeft een document gemaakt waarin je informatie vindt over koolstofcompensaties, wat ze zijn, en enkele alternatieve modellen.

Het rapport "Environmental Sustainability in the Digital Age of Culture" verkend de digitale transformatie van evenementen, en de sociale en ecologische impact hiervan.

Dit model is zeer effectief voor het verduurzamen van het energiegebruik en verbruik op evenementen

Plantaardige producten hebben een lagere impact op het milieu dan dierlijke producten. Maar hoeveel CO₂ en water bespaar je nu daadwerkelijk als je kiest voor een (meer) plantaardige producten? Lees hier meer over de cijfers & feiten.

Wat eten mensen op jouw evenement? Gaan deze bezoekers voor een portie vegan bitterbalen, of kiezen ze toch liever voor de smeuïge oer-Hollandse bieterbal?

Currently, almost every European festival runs on polluting diesel generators for power supply. Read here the current power developments in the event industry.

De Toolkit Afvalvrije Festivals is drie jaar aan kennis en ervaring, gebundeld in één document. Deze kennis is opgedaan in de Green Deal Afvalvrije Festivals, die drie jaar geleden werd gesloten met een aantal koplopers uit de evenementenindustrie.

Ook samenwerken?

Dat kan! Wij werken in opdracht. Mits we een positieve impact  kunnen maken. Zo verduurzamen we de evenementenindustrie door samenwerkingen aan te gaan en te zetten op praktijkgerichte oplossingen én innovatie.