TOP
Image Alt

Over ons

  /  Over ons

Sinds 2014 is Green Events hét kennisplatform voor een duurzame en sociale evenementenindustrie. Met een team van creatieve, gedreven en praktijkgerichte experts zijn we op een missie om deze industrie toekomstbestendig te maken. Daarmee stellen we welzijn van de mens centraal binnen de natuurlijke grenzen van de aarde.

Kennisdeling, samenwerking in de keten en snelheid zijn nodig om de hedendaagse uitdagingen op ecologisch en sociaal vlak op te lossen. Er is geen tijd te verliezen. Of beter gezegd: nú is de tijd om systeemveranderingen van binnenuit te starten en versnellen.

Kennisdeling

Wij delen kennis op allerlei manieren: workshops, artikelen, webinars, conferenties en advies. Daarbij signaleren en adresseren wij hedendaagse problemen en toekomstige regelgeving. We gaan hierbij actief op zoek naar oplossingen en handelingsperspectieven voor de industrie. Iets delen via ons platform? Meld je aan!

Samen versnellen

Sinds onze start werken we samen met nationale en internationale evenementenorganisatoren, artiesten, merken (bedrijven), landelijke overheid, provincies, gemeenten en NGO’s. Zo versnellen we gezamenlijk duurzame ontwikkelingen. En dat is precies wat er nodig is.

Green Events Manifest

Een feest voor alles dat leeft 

Verbinding, inspiratie, erkenning, vertier.
Dit is wat een evenement ons geeft.


Met hart voor natuur en oog voor ieder individu.
Zo inspireren we mensen in een tijdelijke microsamenleving.


Want JA, het moet én kan anders: sociaal, groen, eerlijk.
Wij willen een feest voor alles dat leeft.


Met de voeten in de modder voorop in de toekomst.
Het is hoe we samen met de industrie de grootste impact maken.

Wat we doen

Green Events is er voor de evenementensector en iedereen die hierbij betrokken is. Denk aan event-professionals, organisatoren, artiesten, leveranciers, horeca ondernemers, beleidsmedewerkers en studenten. Ons platform biedt duurzame groentjes voldoende basiskennis om het verschil te maken. Dit doen we gratis via artikelen, praktijkcases en interviews. Meer de diepte in? Samen met onze partners bieden we regelmatig interactieve workshops en webinars aan. Nieuwsgierig? Schrijf je vooral in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Advies en begeleiding

Of je nou een organisator, promotor, artiest, gemeente, provincie of merk bent – wij werken wereldwijd samen met verschillende soorten evenementen. Van muziek tot sport en van cultuur tot business-to-business. 

Door middel van advies en begeleidingstrajecten op maat, helpen we je met het toekomstbestendig maken van je organisatie. Dit kan van een bedrijfsbrede duurzame en sociale strategie, tot praktijkgerichte plannen zoals stikstofreductie of energie- en grondstoffen management. Daarnaast begeleiden we projecten waarin gemeenten en organisatoren als collectief samenwerken. Zo ontwikkelen we duurzame en sociale maatregelen én oplossingen met een stadsbrede impact. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Kennispartners

We werken samen met Nederlandse en internationale kennispartners. Vanuit daar brengen we de evenementenindustrie op de hoogte van uitdagingen, ontwikkelingen en oplossingen rondom impactarea’s en duurzame en sociale ontwikkelingen binnen het internationale speelveld. Door te inspireren en praktische tools te bieden, zetten we als collectief thema’s steviger op de kaart. Meedoen? Neem nu contact op!

Ook samenwerken?

Dat kan! Wij werken in opdracht. Mits we een positieve impact  kunnen maken. Zo verduurzamen we de evenementenindustrie door samenwerkingen aan te gaan en in te zetten op praktijkgerichte oplossingen én innovatie.