Paul Schurink
Co-founder Green Events & Power Expert

Mijn dag is geslaagd als ik de combinatie van duurzaamheid, innovatie, energie en evenementen bij elkaar gebracht heb. Mijn bagage bestaat uit een studie Master of Business in Energy systems aan de TU Delft, gecombineerd met 20 jaar ervaring in de verhuurbranche waar ik o.a. als projectleider verantwoordelijk was voor de tijdelijke energievoorziening van talloze evenementen zoals Olympische Spelen Athene 2004 en Turijn 2006 en UEFA EURO 2012 Polen/Ukraine.

Tevens ben ik oprichter/eigenaar van ZAP Concepts, gespecialiseerd in consultancy op het gebied van energie en duurzaamheid d.m.v. inventarisatie, meting en optimalisatie van energie opwek en –distributie t.b.v. evenementen.

Mijn expertise ligt met name op het gebied van aggregaten, energiedistributie, duurzame alternatieven zoals brandstofcel en hybride technieken en alternatieve brandstoffen zoals waterstof, biogas en GTL. Daarnaast beschik ik over een ruime hoeveelheid management ervaring in zowel het leiden van startups als middelgrote ondernemingen. Ik spreek de taal van de directiekamer tot werkvloer.


Laura van de Voort
Co-founder Green Events & Expert Sustainability & Events

Na een studie Leisure Management en tien jaar ervaring als event manager van onder meer Extrema Outdoor en Solar Weekend, ben ik me in 2012 verder gaan verdiepen in het duurzaam organiseren van evenementen. Gedurende deze periode kwam ik erachter dat kennisdeling en samenwerking de sleutel tot verduurzaming zijn, want: alleen op die manier maak je het verschil. In 2014 resulteerde dit in Green Events.

Sinds de oprichting, deel ik via Green Events mijn kennis en ervaring met andere organisatoren van (inter)nationale festivals en evenementen. Ik merk dat veel organisatoren graag willen verduurzamen, maar niet altijd weten hoe dit te doen. Samenwerking is de enige manier waarop we écht verandering teweeg kunnen brengen en duurzaamheid is daarbij geen concurrerende factor, maar juist een verbindende. Daarnaast zijn evenementen in de unieke positie om als proeftuin voor innovatie te dienen en is er een kans om een groot publiek te inspireren op het gebied van duurzaamheid.

Naast het faciliteren van strategische sessies, begeleidingstrajecten en workshops, heb ik me gespecialiseerd in de praktische maatregelen op het gebied van bijvoorbeeld grondstoffenmanagement, circulaire drinkbekers (hergebruik en recycling) en sustainable food.


Lyke Poortvliet
Co-owner Green Events & Sustainability Expert

Sinds 15 jaar ben ik werkzaam in de evenementen industrie. Duurzaamheid is hierin de laatste 10 jaar steeds meer geïntegreerd, zowel aan de voorkant, naar de bezoeker toe, als aan de achterkant door de gehele keten. In de afgelopen jaren heb ik vanuit verschillende functies duurzaamheid weten te integreren; als producer, projectmanager, event manager,  programmeur, workshop begeleider en adviseur.

Ik wil iedere organisatie inspireren en aanzetten om zich te verdiepen in duurzame en sociale thema’s. Een idee vervolgens tot een succesvolle uitvoering brengen is mijn expertise. Van visie naar werkelijkheid.


Leonie Boon
Sustainability Manager & Grondstoffen Expert

Toen ik 15 jaar geleden in de milieubranche ging werken zag de wereld er anders uit dan nu. Ook de mogelijkheden voor de verwerking van vrijkomende afvalstromen/grondstoffen waren anders. Gelukkig is er inmiddels veel veranderd. 1 ding is er nooit veranderd; mijn interesse, passie en enthousiasme voor deze boeiende materie.

Wat de ander wellicht als een “afval” probleem ziet, zie ik als een “grondstoffen” uitdaging. Ik word enorm enthousiast als ik organisaties, bedrijven en gemeenten kan ondersteunen en adviseren op het gebied van duurzame en/of circulaire doelstellingen.

Ieder vraagstuk is anders en daarom is het maken van een grondstoffenplan maatwerk. Het is mijn specialisme om voor organisaties, bedrijven of gemeenten een gedetailleerd, haalbaar en passend grondstoffenplan te maken met uiteindelijk een “Zero-Waste” resultaat.

Sinds 2016 ben ik oprichter/eigenaar van Duurzaamafvalbeheer.NU. Om tot mooie resultaten te komen draait het uiteindelijk om een goede en waardevolle samenwerking. Daarom wil ik graag op deze manier mijn kennis en ervaring delen en mijn steentje bijdragen aan een duurzamere wereld.


Claudia Walraven
Sustainability Manager & Event Expert

Ik ben ruim 14 jaar werkzaam voor diverse evenementenorganisaties en festivals, onder andere: Appelsap, Awakenings, Drumcode, Encore, Liquicity, Planet Oedipus, Voltt en Wanderlust. Naast de productie en het projectmanagement, heb ik mij de laatste jaren ook steeds meer gefocust op duurzaamheid binnen deze events. Zo heb ik mij o.a. beziggehouden met afval reduceren en gescheiden inzamelen, efficiënter stroomgebruik en betere en lokale catering. Festivals zijn de perfecte proeftuinen voor een duurzamere samenleving en er kunnen hier een hoop mensen bewust gemaakt worden.


Liv Stig
Communicatie Manager

Bij Green Events houd ik mij bezig met de communicatie van Green Events en ADE Green 2019. Ik creëer, schrijf en bedenk de content. Ik interesses mij al jaren enorm voor duurzaamheid én voor evenementen en festivals. Dat ik deze twee nu kan combineren is een droom die uitkomt. Naast mijn werkende leven studeer ik Ayurveda. Een levenswijze die ook gaat over onze plek als human beings binnen een ecosysteem. En, dat we maar een deel van dit ecosysteem zijn in plaats van het middelpunt, is volgens mij het grote besef van deze tijd.

De afgelopen drie jaar heb ik gewerkt als freelance communicatie en marketing manager voor o.a. Westergas en Amsterdam Open Air (ID&T). Voor AOA ontwikkelde ik ook de duurzaamheidscommunicatie-strategie. Ik geloof er heilig in dat events een cruciale rol spelen als het gaat om bewustmaking. Het zijn plekken waar de jonge (en oude) mensen geïnspireerd raken en nieuwe keuzes uitproberen. Hun ogen staan open voor nieuwe muziek, performances, nieuwe gerechten, drankjes én nieuwe ervaringen. Je komt op een festival in contact met mensen in de meest open vorm van zichzelf.
Mijn taak is om te vertellen over die andere duurzame opties en initiatieven, de nieuwe keuzes en alternatieven. Vertellen waarom goede keuzes maken belangrijk is en waarom duurzaamheid ook heel LEUK kan zijn. Het positieve verhaal aan de man brengen is in mijn ogen net zo belangrijk als het groene goede doen.


Maxime Weidema
Junior Sustainability Manager & Project Assistant 

Onlangs rondde ik mijn onderzoeksmaster op het gebied van verduurzaming in het bedrijfsleven af, en vul nu Green Events aan met onderzoeksskills in combinatie met een kritische en analytische blik. Daarnaast zit ik bovenop de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van duurzaamheid, mede door mijn netwerk van (jonge) sociaal ondernemers en klimaatadvocates. Ik zet theoretische kennis om naar bruikbare kennis voor de praktijk. Bij Green Events ondersteun ik verschillende experts bij projecten, zowel op strategisch als meer praktisch vlak. Bovendien ben ik betrokken bij de programmering en productie van ADE Green. 

Ik voel sterk de urgentie van verduurzaming, maar ondervind vooral ook de lol en creativiteit die het teweeg kan brengen. Ik zie evenementen als een ideaal speelveld met grote potentiële impact, een plek waar veel verschillende partijen en mensen samenkomen en waar er ruimte is voor experiment. Ik ben een groot liefhebber van live evenementen, en mijn missie is dan ook om te zorgen dat deze kunnen plaatsvinden in harmonie met de natuur. 

Tirsa van der Laan
Sustainability Manager 

Hoewel ik in 2009 werkzaam was bij een klimaatadviesbureau, ben ik pas na een lange omzwerving via de non-profit sector, profit sector, brandmarketing, op festivals en in plastic kastelen weer terug op dit punt gekomen. Maar nu met een bak extra aan ervaring en kennis!

Ik geef graag  coaching op het gebied van duurzaamheid en heb extra aandacht voor de gebieden reductie & waste management.

Met 8 jaar ervaring op festivals en evenementen, gecombineerd met mijn motivatie om een leefbare planeet te behouden, ben ik klaar om samen aan de slag te gaan!