TOP
Image Alt

Plastic Promise

  /    /  Plastic Promise

Samen met pioniers uit de Nederlandse evenementenindustrie waaronder AB Inbev, Amsterdam Open Air, Awakenings, Coca-Cola, Dekmantel, DGTL, Elevation Events, Grolsch, Heineken, ID&T, Loveland, MOJO concerts, Vrumona, Vierdaagsefeesten en Zwarte Cross, zijn we een beweging gestart. Ons streven is dat binnen drie jaar minimaal 50% van alle plastic wegwerpartikelen door herbruikbare producten is vervangen of hoogwaardig gerecycled wordt. Dit doen we door samen te werken, actief op zoek te gaan naar oplossingen en kennis te delen. Afvalvrije bekersystemen vormen hierbij de basis voor de aanpak. Ook hebben we een uitgebreide toolkit, vol praktische tips en praktijkcases, die constant in ontwikkeling is. De landelijke bewustwordingscampagne ‘Never Give Up On Your Cup’ is één van de initiatieven die vanuit de Plastic Promise-deelnemers invulling geeft aan de ambitie met betrekking tot verantwoord plasticgebruik.

Lees meer...

Kom alles te weten over nieuwe regelgeving omtrent wegwerp plastic en hoe dit in de praktijk werkt.

Praktische handvatten, tips en beschikbare oplossingen om een recyclebare beker hoogwaardig te kunnen recyclen.

Laura van de Voort (Projectmanager Plastic Promise) sprak een aantal experts over de ontwikkelingen, en tackelt een aantal veelgehoorde bezwaren

Vanaf 1 juli gaat het nieuwe statiegeldsysteem voor kleine flesjes in werking, dit zijn de meest gestelde vragen & antwoorden voor evenementen.

Waar dien je als organisator of horeca producent rekening mee te houden? We zetten de belangrijkste punten op een rijtje.

Lees hier meer over de voor- en nadelen van verschillende soorten retoursystemen.

Wat is een afvalvrij, oftewel circulair, bekersysteem? Waarom zou je daar nu mee aan de slag gaan? En hoe pak je dat aan? Tijdens het webinar ging onze host Erwin Roodhart (Ondernemend Leiden) in gesprek met verschillende experts en ervaringsdeskundigen

Laura van de Voort projectmanager van Plastic Promise ging in gesprek met Jelmer Vierstra (Natuur & Milieu) en Agnieszka van Batavia (The LCA Centre) over de feiten en fabels van biobased, biologisch afbreekbaar en composteerbare materialen.

Wat is een afvalvrij, oftewel circulair, bekersysteem? Waarom zou je daar nu mee aan de slag gaan? En hoe pak je dat aan? Erwin Roodhart (Ondernemend Leiden) gaat hierover in gesprek met Sanne Westra (Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat), Agnieszka

Een wetenschappelijk onderzoek naar de milieueffecten van verschillende soorten plastic drinkbekers voor evenementen.

De vier belangrijkste veranderingen in wet- & regelgeving op het gebied van wegwerp plastic voor alle Nederlandse evenementen

These are the results of Plastic Promise 2019: a new standard has been set for Dutch events: reuse or recycling!

Dit waren de resultaten van Plastic Promise 2019. Een nieuwe norm voor Nederlandse evenementen is gezet: hergebruik of recycling!

Leonie verteld hoe de verschuiving van afvalmanagement naar grondstoffenmanagement eruit ziet en geeft tips voor eventorganisatoren die plastic gescheiden willen houden en om willen zetten naar een waardevolle grondstof.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven ondertekent samen met Air Events, Mojo Concerts , Apenkooi, Vierdaagsefeesten, Vrumona, Coca-Cola, Bar-le-Duc, Heineken, Grolsch, Inbev en Green Events Nederland het Plastic Pact NL.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat en DJ Sam Feldt hebben zojuist samen met o.a. AB InBev, Air Events, Amsterdam Dance Event, Eurosonic Noorderslag, Coca-Cola, DGTL, Grolsch, Gemeente Amsterdam, Heineken, ID&T, Lipton en Vrumona de campagne om verantwoord

Ook samenwerken?

Dat kan! Wij werken in opdracht. Mits we een positieve impact  kunnen maken. Zo verduurzamen we de evenementenindustrie door samenwerkingen aan te gaan en te zetten op praktijkgerichte oplossingen én innovatie.