TOP

Ons nieuwste project: Festival Sustainability Lab

Wij zijn ontzettend blij om ons nieuwste project aan te kunnen kondigen: Festival Sustainability Lab, een samenwerking tussen Green EventsInnofestOne Resilient Earth and LiveGreen. Bij het door de EU gefinancierde project staan drie digitale labs centraal, gericht op innovatie, klimaatbestendigheid en praktische kennis voor iedereen die werkt in muziek, cultuur, festivals of (live-)evenementen.

In de komende maanden zal Festival Sustainability Lab een aantal best practices en innovaties vanuit de Europese festivalindustrieën in het licht zetten. Festivals zijn immers unieke en effectieve arena’s om zowel transities als de vooruitgang van impactinnovaties te versnellen. In de labs zullen we onderzoeken hoe in deze omgevingen sociale innovatie versnelt kan worden, hoe we duurzame producten en ondernemers kunnen helpen de markt te betreden en sneller te groeien, hoe evenementen op een meer klimaatvriendelijke opgezet kunnen worden. Wij gaan het uitpluizen: hoe kunnen wij door een regeneratieve aanpak veerkracht opbouwen en duurzaamheid binnen en buiten de sector naar een hoger niveau tillen?

Het is tijd om het werk op het gebied van toekomstbestendigheid te versnellen – en dat vraagt ​​om initiatieven en oplossingen in alle sectoren. Het is alle hens aan dek voor de transitie naar klimaatrechtvaardigheid.

Wil je weten hoe je mee kunt doen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief en kick-off webinar.

The Green Buzzword Bingo @ ADE Green

Wat de # betekent het om post-activist, klimaatbestendig, een regeneratieve economie, impact startup, een circulair festival of een CO2-neutraal evenement te zijn? Wil je een positieve verandering maken maar voel je je een beetje overdonderd door alle sociale en ecologische ‘buzzwords’ die in de sector worden gebruikt?

Doe mee met The Green Buzzword Bingo gepresenteerd door Festival Sustainability Lab! Test je kennis in samenwerking met je collega’s en leer alles over terminologie die wordt gebruikt om een ​​eerlijke, veerkrachtige, schone en bloeiende muziekindustrie te creëren. Na deze sessie ben jij degene die je collega’s en vrienden alles kan uitleggen over duurzame verandering.

Kick-off Webinar

Wil je je verdiepen in duurzaamheid van en door evenementen? Sustainable Festival Lab komt binnenkort naar de Europese evenementenindustrie!

In November gaan Green EventsInnofestOne Resilient Earth en LiveGreen een online webinar hosten, waarin wij alles vertellen over de drie labs en veelgestelde vragen beantwoorden.

Driving environmental & social change in the event industry

luisehartel@gmail.com