TOP

Handboek: Vegan voor professionals

Vandaag is het Wereld Vega Dag! Een goed moment om stil te staan bij de ontwikkeling van de vega(n) markt. Ben jij een organisator of cateraar en wil je de plantaardige revolutie versnellen en meer veggies op het menu te zetten? Proveg heeft een handboek voor de horeca ontwikkeld. Hoewel er in de supermarkt steeds meer plantaardige producten te vinden zijn, is er in het bedrijfsleven en de horeca nog een groot terrein te winnen. Volgens een onderzoek van Proveg in samenwerking met Kieskompas vond 2 op de 3 ondervraagden het een goed idee als producenten of chefs dierlijke ingrediënten vervangen door plantaardige.

Voorbeelden van horecaondernemingen die grote stappen zetten:
Yoghurt Barn die vanaf deze week landelijk al haar frozen yoghurt standaard vegan maakt.
• Restaurant De Groene Afslag in Laren die cappuccino met plantaardige melk standaard 20 cent goedkoper maakt dan met koemelk.
PLSTK Café in Hoek van Holland waar alle bittergarnituur op de kaart standaard plantaardig is.
Om nog veel meer horecaprofessionals te inspireren, heeft Proveg een gratis handboek ontwikkeld waarin ze uitleggen hoe je onder andere vlees en vis op een goede manier leert vervangen.

De foto in de header is van Photo by Roam In Color on Unsplash

Mede-eigenaar Green Events en Head of Program ADE Green

lyke@greenevents.nl