TOP
Image Alt

Diversiteit & inclusie

  /    /  Diversiteit & inclusie
Green_Events-Icoon_Diversiteit-inclusie

Het is belangrijk dat onze sector de brede diversiteit in de samenleving representeert. Een sector waarin de rijkdom aan verschillende mensen in Nederland wordt weerspiegeld in haar organisaties, artiesten, sprekers, professionals, partners en het publiek. Tegelijkertijd is het cruciaal om ervoor te zorgen dat de stemmen en meningen van alle mensen worden gehoord. En er niet alleen diversiteit in de samenstelling van je programma of team is, maar ook op de plekken waar belangrijke beslissingen worden gemaakt. Lees hier meer over diversiteit, inclusie & gelijkheid.

Lees meer...

Via de area of impact: Diversiteit & inclusie, kan je bijdragen aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoelstellingen:

In dit interview stellen we je voor aan Dionne Dijkman. Als Member van de Club kun je bij Dionne terecht met vragen over de toegankelijkheid op een evenement.

Alleen door een afspiegeling te zijn van de maatschappij, kunnen we grote maatschappelijke vraagstukken oplossen. Daarvoor moeten we beginnen met de samenstelling van onze eigen teams: hoe maken we die diverser? In dit artikel bespreken we welke stappen je als

Kauthar Bouazzati gaat gesprek met Jasminka Beganovic over inclusiviteit en toegankelijkheid van de 34e editie van het IDFA.

In de toolkit vind je richtlijnen voor werving, behoud en duurzame doorontwikkeling om nieuwkomers, personeel en publiek bij je organisatie te betrekken.

Op 18 november gaat Nadine Ridder met Rob Langenberg (Dutch Grand Prix), Mahasin Tanyaui (Dreamers INC), Marieke Samallo (Milkshake) en Robbe van Bogaert (Eventsure) in gesprek over diversiteit en inclusie in de evenementenindustrie.

Het toegankelijk maken van publieke ruimten gaat soms mis. Het wordt wel meegenomen in de plannen en vervolgens uitgevoerd, maar dat gebeurt niet op een manier waar mensen met een beperking echt iets aan hebben. Zie hiervan een mooi overzicht

Op 23 september geven September Me & New Faces gezamenlijk een workshop van 15:30 - 17:30 over het inzetten van nieuwkomers. Het allerleukste: Nieuwkomers gaan zelf vertellen over hen ervaringen en gaan met jou in gesprek!

In november organiseert Green Events een webinar over diversiteit & inclusie voor de evenementen industrie op 18 november 2021 van 11.00 - 12.45

Alle toonaangevende festivals in Nederland moeten binnen vijf jaar toegankelijk zijn voor mensen met een handicap. Dat staat in het manifest “Onbeperkt Feest!” dat vandaag wordt gelanceerd.

Iedereen moet onbeperkt los kunnen gaan. STRAF_WERK  zet samen met HandicapNL een stap richting betere toegankelijkheid, te beginnen met STRAF_WERK Festival

Hoe voorkom je dat vooroordelen invloed hebben op de keuze voor een kandidaat?  Overgekomen vanuit de Greyston Bakery in Amerika passen nu ook Nederlandse ondernemers het “Open Hiring” principe toe. Hierbij wordt het sollicitatiegesprek overgeslagen, en gaan mensen aan de

This webinar aims to spark an authentic conversation around diversity and inclusion within the festival industry, and provide organisations practical tools to implement sustainable systemic change. You can rewatch the webinar till 1st July 2021.

De Handreiking Waarde voor een Nieuwe Taal is praktisch geschreven en helpt je om in panelgesprekken, interne en externe communicatie taal op een inclusieve manier te gebruiken waarbij uitsluiting wordt voorkomen.

The webinar aims to spark an authentic conversation around diversity and inclusion within the festival industry, and provide organisations practical tools to implement sustainable systemic change with the understanding that it is always context specific.

The toolkit was created to spark an authentic conversation around diversity and inclusion within the European festival industry, and provide organisations practical tools to implement sustainable systemic change

Themanetwerk Festivals en Events heeft in co-creatie met festivalorganisatoren een routekaart ontwikkeld voor toegankelijke festivals.