Hét platform voor verduurzaming van evenementen
Green Events is hét platform voor verduurzaming van evenementen. Met verschillende partners werken we aan een duurzamere wereld. Het team van Green Events bestaat uit ervaren specialisten en opereert door het delen van kennis. Vanuit onze ervaring in de evenementensector weten wij dat verduurzaming niet ingewikkeld of duur hoeft te zijn. We schakelen gemakkelijk tussen advies en uitvoer. Door middel van adviesbijeenkomsten, begeleidingstrajecten, workshops en inspirerende activiteiten brengt Green Events de juiste personen met elkaar in contact en slaat een brug tussen organisatoren en overheden. Met veel (internationale) kennispartners om ons heen, geloven we dat we iets kunnen veranderen.
Maak kennis met ons team

Advies

Geen enkel festival of evenement is hetzelfde. Het creëren en uitvoeren van een duurzaamheidsbeleid is daarom maatwerk. Om deze reden gaan we eerst met de opdrachtgever in gesprek om de wensen en mogelijkheden in kaart te brengen. Met het team, bestaande uit ervaringsdeskundigen en experts uit de sector werken we samen aan een passend advies.

Doe mee aan onze hardcup sessies

Begeleiding verduurzamingstrajecten

Door middel van een begeleidingstraject helpen we organisatoren, al dan niet in opdracht van gemeenten, met het zetten van (de eerste) stappen richting een duurzaam evenement. Samen met de organisator wordt een duurzaamheidsplan uitgewerkt. Dit begint met het formuleren van een duurzaamheidsvisie.

Deze visie wordt vertaald naar een manifest/beleid welke op een passende wijze wordt gecommuniceerd naar de diverse stakeholders. Vervolgens worden er, mogelijk op basis van de CO2footprint (0-meting), duurzaamheidsdoelen vastgesteld en bijpassende -acties uitgewerkt.

De Engelse organisatie ‘A Greener Festival’ reikt jaarlijks haar Greener Festival/Event Awards uit aan milieubewuste festivals die actief en aantoonbaar verduurzamen. Deze award is een certificering die wereldwijd al aan zo’n 400 festivals uitgereikt. Wij maken gebruik van deze tool om evenementen te certificeren. Dit is dan ook een aanvullende optie bij deelname aan een begeleidingstraject.


Workshops

We organiseren op maat gemaakte workshops waarbij we voor een specifieke groep een programma samenstellen dat aansluit bij de behoefte van de deelnemers. Dit doen we bijvoorbeeld in opdracht van gemeenten of andere (overheids-)instellingen en collectieven waarin evenementen verenigd zijn. Omdat kennis over duurzaam organiseren ook voor de Event Managers van de toekomst onmisbaar is ontwikkelen we lesprogramma’s voor Event Management opleidingen op zowel MBO als HBO niveau.

In een workshop ga je samen aan de slag om je evenement te verduurzamen. De workshop bestaat uit een of meerdere bijeenkomsten waarin je niet alleen wordt geïnspireerd maar ook van de belangrijkste ontwikkelingen en mogelijkheden op de hoogte wordt gebracht. Met spraakmakende voorbeelden uit de praktijk worden de belangrijkste thema’s geïllustreerd en kun jij jouw vragen stellen aan de experts in het werkveld.

De combinatie van inhoudelijke expertise op dit vlak en de ruime praktijkervaring in de eventssector resulteerde in voor onze studenten zeer waardevolle bijeenkomsten, die bijzonder goed gewaardeerd werden. – Peter van der Aalst (NHTV Academy for Leisure)

Interesse? Laat het ons weten!

Green Deal ‘Afvalvrije Festivals’

Samen met een aantal koplopers uit de evenementensector: Amsterdam Open Air, DGTL, Extrema Outdoor, Into The Great Wide Open, Mysteryland, Solar Weekend, Vierdaagse feesten, Welcome to the Future, Welcome to the Village, Zwarte Cross, NederlandSchoon en het ministerie van Infrastructuur & Milieu werkt Green Events sinds oktober 2015 aan de Green Deal “Afvalvrije festivals”. Meer informatie over de Green Deal en de initiatieven die worden genomen vind je hier.

In een workshop ga je samen aan de slag om je evenement te verduurzamen. De workshop bestaat uit een of meerdere bijeenkomsten waarin je niet alleen wordt geïnspireerd maar ook van de belangrijkste ontwikkelingen en mogelijkheden op de hoogte wordt gebracht. Met spraakmakende voorbeelden uit de praktijk worden de belangrijkste thema’s geïllustreerd en kun jij jouw vragen stellen aan de experts in het werkveld.


Opdrachtgevers

Wij werken voor – en vooral ook samen – met verschillende organisatoren en overheidsinstellingen. Hieronder vind je een greep uit de lijst van (huidige) opdrachtgevers.