Hét platform voor verduurzaming van evenementen
Green Events is hét platform voor verduurzaming van evenementen. Met verschillende partners werken we aan een duurzamere wereld. Het team van Green Events bestaat uit ervaren specialisten en opereert door het delen van kennis. Vanuit onze ervaring in de evenementensector weten wij dat verduurzaming niet ingewikkeld of duur hoeft te zijn. We schakelen gemakkelijk tussen advies en uitvoer. Via workshops, adviesbijeenkomsten en inspirerende activiteiten brengt Green Events de juiste personen met elkaar in contact en slaat een brug tussen organisatoren en overheden. Met veel (internationale) kennispartners om ons heen, geloven we dat we iets kunnen veranderen. Samen. Want het is tijd om in actie te komen.

Dit doen we door middel van het adviseren over en het begeleiden en/of uitvoeren van verduurzamingtrajecten, al dan niet met als doel om een Greener Festival Award te bemachtigen. Daarnaast managen we de Green Deal afvalvrije festivals en organiseren we workshops waarin we onze kennis en ervaring delen met organisatoren.

Maak kennis met ons team

Advies, begeleiding & uitvoering verduurzamingstrajecten

Geen enkel festival of evenement is hetzelfde. Het creëren en uitvoeren van een duurzaamheidsbeleid is daarom maatwerk. Om deze reden gaan we eerst met de organisator in gesprek om de wensen en mogelijkheden in kaart te brengen. Met het team, bestaande uit ervaringsdeskundigen en experts uit de sector werken we samen aan een passend advies.

Dat advies kan een inventarisatie van de kansen en mogelijkheden zijn. Het kan ook een, samen met de organisator vormgeven, duurzaamheidsstrategie en een daaruit voortvloeiend plan omvatten met een bijpassend draaiboek en de inzet van een duurzaamheidscoördinator die tijdens het evenement alles in goede banen leidt.

De organisatie ‘A Greener Festival’ is van Britse afkomst en zet zich wereldwijd in om evenementen en festivals te helpen om milieuvriendelijke keuzes te maken. Hiervoor hebben zij een ‘checklist’ ontwikkeld welke de organisator op weg kan helpen naar een duurzamer evenement. Daarnaast wordt deze checklist als aanvraagformulier voor de Greener Festival Awards gebruikt.


Workshops

We organiseren op maat gemaakte workshops waarbij we voor een specifieke groep een programma samenstellen dat aansluit bij de behoefte van de deelnemers. Dit doen we bijvoorbeeld in opdracht van gemeenten of andere (overheids-) instellingen en collectieven waarin evenementen verenigd zijn.

In een workshop ga je samen aan de slag om je evenement te verduurzamen. De workshop bestaat uit 1, 2 of 3 bijeenkomsten waarin je niet alleen wordt geïnspireerd maar ook van de belangrijkste ontwikkelingen en mogelijkheden op de hoogte gebracht. Met spraakmakende voorbeelden uit de praktijk worden de belangrijkste thema’s geïllustreerd en kun jij jouw vragen stellen aan de experts in het werkveld.

Ook voor de Event Managers van de toekomst is kennis over duurzaamheid onmisbaar, daarom hebben we een programma ontwikkeld voor Event Management opleidingen (MBO/HBO).

Interesse? Laat het ons weten!

Green Deal Afvalvrije festivals

Samen met een aantal koplopers uit de evenementensector: Amsterdam Open Air, DGTL, Extrema Outdoor, Into The Great Wide Open, Mysteryland, Solar Weekend, Vierdaagse feesten, Welcome to the Future, Welcome to the Village, Zwarte Cross, NederlandSchoon en het ministerie van Infrastructuur & Milieu en Economische Zaken werkt Green Events sinds oktober 2015 aan de Green Deal “Afvalvrije festivals”. Meer informatie over de Green Deal en de initiatieven die worden genomen zijn terug te vinden op de social wall.

Bekijk de social wall

Opdrachtgevers

Wij werken voor – en vooral ook samen – met verschillende organisatoren en overheidsinstellingen. Hieronder vind je een greep uit de lijst van (huidige) opdrachtgevers.