Hét platform voor verduurzaming van evenementen

Green Events is hét platform voor verduurzaming van evenementen. Samenwerking, snelheid en daadkracht zijn nodig om de hedendaagse uitdagingen op ecologisch en sociaal vlak samen op te lossen. Evenementen staan jaarlijks met miljoenen mensen in contact, en zijn in onze ogen de perfecte plek om grootste verandering teweeg te brengen.

Met ons uitgebreide en diverse netwerk, kunnen wij mogelijke oplossingen onderzoeken, onder de aandacht brengen en de implementatie hiervan versnellen. Het team van Green Events bestaat uit ervaren specialisten en opereert door het delen van kennis en verbinden van partijen.

We schakelen gemakkelijk tussen advies en uitvoer. Door middel van het online platform, adviesbijeenkomsten, begeleidingstrajecten, workshops en inspirerende activiteiten brengt Green Events de juiste personen met elkaar in contact. Hiermee bouwen we een brug tussen de verschillende duurzame en sociale thema’s, organisatoren en overheden.

Maak kennis met ons team

Advies

Geen enkel festival of evenement is hetzelfde. Het creëren en uitvoeren van een duurzaamheidsbeleid is daarom maatwerk. Om deze reden gaan we eerst met de opdrachtgever in gesprek om de wensen en mogelijkheden in kaart te brengen. Met het team, bestaande uit ervaringsdeskundigen en experts uit de sector werken we samen aan een passend advies.

Doe mee aan onze hardcup sessies

Begeleiding verduurzamingstrajecten

Door middel van een begeleidingstraject helpen we organisatoren, al dan niet in opdracht van gemeenten, met het zetten van (de eerste) stappen richting een duurzaam evenement. Samen met de organisator wordt een duurzaamheidsplan uitgewerkt. Dit begint met het formuleren van een duurzaamheidsvisie.

Deze visie wordt vertaald naar een manifest/beleid welke op een passende wijze wordt gecommuniceerd naar de diverse stakeholders. Vervolgens worden er, mogelijk op basis van de CO2footprint (0-meting), duurzaamheidsdoelen vastgesteld en bijpassende -acties uitgewerkt.

De Engelse organisatie ‘A Greener Festival’ reikt jaarlijks haar Greener Festival/Event Awards uit aan milieubewuste festivals die actief en aantoonbaar verduurzamen. Deze award is een certificering die wereldwijd al aan zo’n 400 festivals uitgereikt. Wij maken gebruik van deze tool om evenementen te certificeren. Dit is dan ook een aanvullende optie bij deelname aan een begeleidingstraject.


Workshops

We organiseren op maat gemaakte workshops waarbij we voor een specifieke groep een programma samenstellen dat aansluit bij de behoefte van de deelnemers. Dit doen we bijvoorbeeld in opdracht van gemeenten of andere (overheids-)instellingen en collectieven waarin evenementen verenigd zijn. Omdat kennis over duurzaam organiseren ook voor de Event Managers van de toekomst onmisbaar is ontwikkelen we lesprogramma’s voor Event Management opleidingen op zowel MBO als HBO niveau.

In een workshop ga je samen aan de slag om je evenement te verduurzamen. De workshop bestaat uit een of meerdere bijeenkomsten waarin je niet alleen wordt geïnspireerd maar ook van de belangrijkste ontwikkelingen en mogelijkheden op de hoogte wordt gebracht. Met spraakmakende voorbeelden uit de praktijk worden de belangrijkste thema’s geïllustreerd en kun jij jouw vragen stellen aan de experts in het werkveld.

De combinatie van inhoudelijke expertise op dit vlak en de ruime praktijkervaring in de eventssector resulteerde in voor onze studenten zeer waardevolle bijeenkomsten, die bijzonder goed gewaardeerd werden. – Peter van der Aalst (NHTV Academy for Leisure)

Interesse? Laat het ons weten!

Green Deal ‘Afvalvrije Festivals’

Samen met een aantal koplopers uit de evenementensector: Amsterdam Open Air, DGTL, Extrema Outdoor, Into The Great Wide Open, Mysteryland, Solar Weekend, Vierdaagse feesten, Welcome to the Future, Welcome to the Village, Zwarte Cross, NederlandSchoon en het ministerie van Infrastructuur & Milieu werkt Green Events sinds oktober 2015 aan de Green Deal “Afvalvrije festivals”. Meer informatie over de Green Deal en de initiatieven die worden genomen vind je hier.

In een workshop ga je samen aan de slag om je evenement te verduurzamen. De workshop bestaat uit een of meerdere bijeenkomsten waarin je niet alleen wordt geïnspireerd maar ook van de belangrijkste ontwikkelingen en mogelijkheden op de hoogte wordt gebracht. Met spraakmakende voorbeelden uit de praktijk worden de belangrijkste thema’s geïllustreerd en kun jij jouw vragen stellen aan de experts in het werkveld.


Plastic Promise

Met Plastic Promise gaan koplopers in de evenementenindustrie de uitdaging aan om het gebruik van plastic wegwerpartikelen te reduceren en een positieve impact op onze leefwereld te hebben. Om daarin flinke stappen te kunnen zetten, is een samenwerking in de gehele keten van essentieel belang.

Plastic Promise is een initiatief van Green Events Nederland en de Green Deal ‘Afvalvrije Festivals’. Dit project wordt ondersteund door Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat

Het gebruik van plastic wegwerpartikelen past steeds minder binnen een samenleving die op duurzaamheid en circulariteit gericht is. Zowel op Europees als landelijk niveau worden al plannen gemaakt om het gebruik van (wegwerp)plastic aan te pakken.

Plastic Promise is een landelijk platform waarmee we willen laten zien dat de dynamische en innovatieve evenementenindustrie ook op het gebied van verantwoordelijk plasticgebruik een pionier is.

Het gebruik van plastic wegwerpartikelen op festivals en events is nu nog vaker regel dan uitzondering. Dat kan beter. Daarom streven we ernaar dat binnen 3 jaar minimaal 50% van alle plastic wegwerpartikelen (zoals bekers, borden, bestek en rietjes) door herbruikbare producten is vervangen of hoogwaardig gerecycled wordt.


Opdrachtgevers

Wij werken voor – en vooral ook samen – met verschillende organisatoren en overheidsinstellingen. Hieronder vind je een greep uit de lijst van (huidige) opdrachtgevers.