Workshop Grondstoffen (afval)

Wil je meer weten over hoe je een evenement kan verduurzamen? In de verschillende interactieve workshops delen we kennis en geven we tal van voorbeelden uit de praktijk. Ons doel is organisatoren, gemeenten en studenten te inspireren om stappen te zetten op het gebied van duurzame evenementen.

Een evenement is de perfecte plek om bezoekers op een positieve manier kennis te laten maken met duurzaamheid. De festivalbranche loopt voorop op het gebied van duurzaamheid en we zien dat ook andere bedrijfstakken zich laten inspireren door deze sector. Daarnaast heeft een evenement een scala aan mogelijkheden om zijn eigen duurzaamheid te vergroten en de ontwikkelingen op dit vlak gaan in rap tempo. Wij houden je graag bij de les en geven je een hands-on strategie mee om meteen aan de slag te gaan.

Green Events biedt workshops zowel op inschrijving online (webinar) of op off-site (op een door ons gekozen locatie). Daarnaast is mogelijk om een programma op maat, bij jou op locatie (on-site of online) te maken. Tijdens deze interactieve workshops geven we je de juiste tools in handen, samen met relevante voorbeelden uit de praktijk, om jouw duurzame evenement te verwezenlijken.  

Afval is al lang geen afval meer. Afval is niet meer het einde van een lijn maar de start van een nieuw begin. Dit door afval te zien als een waardevolle grondstof. Grondstoffen die veelal gekenmerkt worden door schaarste en aan de basis staan van een nieuw product. Om je organisatie te inspireren en duurzaam grondstoffen management stevig te verankeren in de visie, strategie en uitvoering, heeft Green Events een workshop ontwikkeld.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Inventarisatie en materiaalkeuze
  • Statiegeldsystemen voor drankverpakkingen
  • Grondstof-keten

Online

Onze grondstoffen expert Leonie Boon, a.k.a. Recycle Queen neemt je in korte tijd mee in de wereld van circulair grondstoffen management. Bovenstaande onderwerpen worden uitgelicht aan de hand van inspirerende voorbeelden uit de praktijk en er is natuurlijk tijd om vragen te stellen via de chat. Meer weten over Leonie haar werk? Lees deze blog

De workshop vindt online plaats, je kan alles dus gewoon thuis achter je laptop volgen! 

Offsite

Tijdens deze interactieve workshop gaan je aan de slag met het maken van je eigen grondstoffen plan. Daarbij komen materiaalkeuzes van verpakkingen en andere materialen aan bod en wordt de gehele keten van inkoop tot afval (grondstof) in kaart gebracht. 

Onze grondstoffen expert Leonie Boon, a.k.a. Recycle Queen verzorgt het programma op een inspirerende locatie in Utrecht. Meer weten over Leonie haar werk? Lees deze blog

Wanneer?

NNB

Wat kost het?

€39 per persoon (excl. BTW)

Wanneer?

NNB

Wat kost het?

€375 per persoon, incl. vega(n) lunch (excl. BTW)

Workshops Op Maat

Ben je namens als organisator van evenementen, overheidsinstantie of onderwijsinstelling op zoek naar kennis en ervaring op het gebied van het verduurzamen van evenementen? Green Events biedt verschillende presentaties en (interactieve) workshops op maat, afgestemd op de doelgroep, aan. Het is ook mogelijk om een online programma (webinar) te verzorgen.