Workshop Food & Drinks

Wil je meer weten over hoe je een evenement kan verduurzamen? In de verschillende interactieve workshops delen we kennis en geven we tal van voorbeelden uit de praktijk. Ons doel is organisatoren, gemeenten en studenten te inspireren om stappen te zetten op het gebied van duurzame evenementen.

Een evenement is de perfecte plek om bezoekers op een positieve manier kennis te laten maken met duurzaamheid. De festivalbranche loopt voorop op het gebied van duurzaamheid en we zien dat ook andere bedrijfstakken zich laten inspireren door deze sector. Daarnaast heeft een evenement een scala aan mogelijkheden om zijn eigen duurzaamheid te vergroten en de ontwikkelingen op dit vlak gaan in rap tempo. Wij houden je graag bij de les en geven je een hands-on strategie mee om meteen aan de slag te gaan.

Green Events biedt workshops zowel op inschrijving online (webinar) of op off-site (op een door ons gekozen locatie). Daarnaast is mogelijk om een programma op maat, bij jou op locatie (on-site of online) te maken. Tijdens deze interactieve workshops geven we je de juiste tools in handen, samen met relevante voorbeelden uit de praktijk, om jouw duurzame evenement te verwezenlijken.  

Green Events biedt workshops zowel op inschrijving online (webinar) of op off-site (op een door ons gekozen locatie). Daarnaast is mogelijk om een programma op maat, bij jou op locatie (on-site of online) te maken. In samenwerking met Smaackmakers hebben wij deze workshop ontwikkeld. Tijdens deze interactieve workshops geven we je de juiste tools in handen, samen met relevante voorbeelden uit de praktijk, om jouw duurzame evenement te verwezenlijken.  

Het mooie aan stappen zetten naar duurzamere catering, is dat je als organisatie via je menu een positievere impact kan maken op zowel economische, als ecologische en sociale thema’s. Maar wat is duurzame catering? Hoe maak je de juiste keuze voor jouw evenement? Hoe communiceer je het nieuwe menu richting je  bezoekers en welke reacties kan je verwachten? 

Smaackmakers’ 10 Future Proof Food Principes© voor een duurzaam en gezond aanbod op het gebied van eten & drinken komen vormen de leidraad voor deze workshop.

 

Online

Onze duurzaamheidsexpert  Lyke Poortvliet geeft je samen met Natascha Kooiman, expert op het gebied van duurzame catering, een integrale blik op duurzaam eten & drinken op evenementen.

Bovenstaande onderwerpen worden uitgelicht aan de hand van inspirerende voorbeelden uit de praktijk en er is natuurlijk tijd om vragen te stellen via de chat. Meer weten over Smaackmakers bekijk de website. 

De workshop vindt online plaats, je kan alles dus gewoon thuis achter je laptop volgen! 

Quickscan Green Events

Offsite

Nog niet beschikbaar

 

 

Wanneer?

Dag en tijd nader te bepalen

Wat kost het?

€39 per persoon (excl. BTW)

Op Maat

Ben je namens als organisator van evenementen, overheidsinstantie of onderwijsinstelling op zoek naar kennis en ervaring op het gebied van het verduurzamen van evenementen? Green Events biedt verschillende presentaties en (interactieve) workshops op maat, afgestemd op de doelgroep, aan. Het is ook mogelijk om een online programma (webinar) te verzorgen.