Workshop Duurzaamheid

Wil je meer weten over hoe je een evenement kan verduurzamen? In de verschillende interactieve workshops delen we kennis en geven we tal van voorbeelden uit de praktijk. Ons doel is organisatoren, gemeenten en studenten te inspireren om stappen te zetten op het gebied van duurzame evenementen.

Een evenement is de perfecte plek om bezoekers op een positieve manier kennis te laten maken met duurzaamheid. De festivalbranche loopt voorop op het gebied van duurzaamheid en we zien dat ook andere bedrijfstakken zich laten inspireren door deze sector. Daarnaast heeft een evenement een scala aan mogelijkheden om zijn eigen duurzaamheid te vergroten en de ontwikkelingen op dit vlak gaan in rap tempo. Wij houden je graag bij de les en geven je een hands-on strategie mee om meteen aan de slag te gaan.

Green Events biedt workshops zowel op inschrijving online (webinar) of op off-site (op een door ons gekozen locatie). Daarnaast is mogelijk om een programma op maat, bij jou op locatie (on-site of online) te maken. Tijdens deze interactieve workshops geven we je de juiste tools in handen, samen met relevante voorbeelden uit de praktijk, om jouw duurzame evenement te verwezenlijken.  

Tijdens deze workshop komen de volgende onderwerpen en thema’s op hoofdlijnen aan bod:

  • Waarom verduurzamen
  • Strategie & actieplan
  • Grondstoffen management (materiaal & afval)
  • Mobiliteit & energie
  • Eten & drinken
  • Sociale duurzaamheid 
  • Communicatie

Online

Een van onze experts Paul Schurink, Lyke Poortvliet of Laura van de Voort neemt je in korte tijd mee in de wereld van duurzame evenementen.  Bovenstaande thema’s worden uitgelicht aan de hand van inspirerende voorbeelden uit de praktijk en er is natuurlijk tijd om vragen te stellen via de chat.

De workshop vindt online plaats, je kan alles dus gewoon thuis achter je laptop volgen! 

Quickscan Green Events

Offsite

Met ons team van experts waaronder Paul Schurink, Lyke Poortvliet, Laura van de Voort en Leonie Boon, wordt de workshop met bovenstaande thema’s gegeven. 

In het laatste deel van het programma ga je aan de slag met het maken van een grondstoffen (afval management) plan of Slim Stroomplan.

Afsluitend is er een borrel (vanaf 16.00 uur) om je nieuwe duurzame netwerk beter te leren kennen.

Na de workshop pas je de opgedane kennis toe in je eigen organisatie of opdracht. Om hierbij te helpen delen we na afloop van de workshop een aantal templates en werkdocumenten met je. Veelal komen de specifieke vragen pas als je de maatregelen gaat implementeren in je eigen event. We helpen je dan graag verder, daarvoor krijg je 45 minuten individueel advies (conference call) van een expert met kennis over een thema naar keuze en is tot 12 maanden na de workshop inzetbaar.

 

 

Wanneer & kosten:

Deze workshop is op aanvraag beschikbaar

Wanneer & kosten: 

De workshop is op aanvraag beschikbaar en
€475 per persoon, incl. vega(n) lunch & borrel (excl. BTW)

 

Op Maat

Ben je namens als organisator van evenementen, overheidsinstantie of onderwijsinstelling op zoek naar kennis en ervaring op het gebied van het verduurzamen van evenementen? Green Events biedt verschillende presentaties en (interactieve) workshops op maat, afgestemd op de doelgroep, aan. Het is ook mogelijk om een online programma (webinar) te verzorgen.