Workshop Afvalvrije bekersystemen

Wil je meer weten over hoe je een evenement kan verduurzamen? In de verschillende interactieve workshops delen we kennis en geven we tal van voorbeelden uit de praktijk. Ons doel is organisatoren, gemeenten en studenten te inspireren om stappen te zetten op het gebied van duurzame evenementen.

Een evenement is de perfecte plek om bezoekers op een positieve manier kennis te laten maken met duurzaamheid. De festivalbranche loopt voorop op het gebied van duurzaamheid en we zien dat ook andere bedrijfstakken zich laten inspireren door deze sector. Daarnaast heeft een evenement een scala aan mogelijkheden om zijn eigen duurzaamheid te vergroten en de ontwikkelingen op dit vlak gaan in rap tempo. Wij houden je graag bij de les en geven je een hands-on strategie mee om meteen aan de slag te gaan.

Green Events biedt workshops zowel op inschrijving online (webinar) of op off-site (op een door ons gekozen locatie). Daarnaast is mogelijk om een programma op maat, bij jou op locatie (on-site of online) te maken. Tijdens deze interactieve workshops geven we je de juiste tools in handen, samen met relevante voorbeelden uit de praktijk, om jouw duurzame evenement te verwezenlijken.  

Vaak belanden bekers, flesjes en ook andere plastic wegwerpitems op de grond en uiteindelijk in de verbrandingsoven. Hierdoor gaan waardevolle grondstoffen verloren. Door de implementatie van een afvalvrij (circulair) bekersysteem kan dit worden voorkomen. We nemen je mee in de ontwikkelingen omtrent herbruikbare en recyclebare bekersystemen met als doel je te inspireren en informeren over de mogelijke maatregelen in de praktijk.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

• Afvalvrije bekersystemen: herbruikbaar of recyclebaar

• Inventarisatie en materiaalkeuzen

• Statiegeldsystemen 

• Grondstof-keten

Online

Onze expert Laura van de Voort vertelt je in korte tijd wat de mogelijkheden, uitdagingen en meest duurzame keuzes zijn. Bovenstaande onderwerpen worden uitgelicht aan de hand van inspirerende voorbeelden uit de praktijk en er is natuurlijk tijd om vragen te stellen via de chat.

De workshop vindt online plaats, je kan alles dus gewoon thuis achter je laptop volgen! 

 

Quickscan Green Events

Wanneer?

Donderdag 4 februari 2021 11:00-12:30 

 

Wat kost het?

€39 per persoon (excl. BTW)

Op Maat

Ben je namens als organisator van evenementen, overheidsinstantie of onderwijsinstelling op zoek naar kennis en ervaring op het gebied van het verduurzamen van evenementen? Green Events biedt verschillende presentaties en (interactieve) workshops op maat, afgestemd op de doelgroep, aan. Het is ook mogelijk om een online programma (webinar) te verzorgen.