Green Events groeit! We zijn blij Douwe Luijnenburg te verwelkomen in ons team. Tijdens ADE Green op 18 oktober host Douwe de workshop Sustainable Event Management. Douwe heeft een achtergrond als sustainability expert bij ID&T, Into The Great Wide Open, Eurosonic-Noorderslag and Best Kept Secret. Tijd voor een kleine Q&A.

Wat is je achtergrond?
“Tijdens mijn studie Nederlands deed ik in de zomers de horecalogistiek op theaterfestival de Parade. Toen ik klaar was met studeren heb ik nog even als copywriter gewerkt maar ik vond de dynamiek van zo’n festival veel leuker, dus toen ben ik alles gaan doen wat er maar te doen was in de evenementenwereld. De ene keer als producent, de andere keer als sitecrew, dan weer horecaprogrammering en productie. En op veel verschillende evenementen van high-end zakelijk via regatta tot muziekfestival. Uiteindelijk ben ik via Lyke bij de afdeling ‘Sustainability’ van ID&T terechtgekomen en sindsdien hou ik me, naast hier en daar wat financiën, eigenlijk alleen nog maar daar mee bezig.”

Waarom verbind je je aan Green Events?
“Op een gegeven moment zocht ik wat meer zingeving en inhoudelijke uitdaging, en maakte ik me steeds meer zorgen over de wereld, dus toen ben ik me met duurzaamheid gaan bezighouden. Ik heb dat in eerste instantie zelfstandig gedaan, maar miste daarbij af en toe een team om mee te sparren. En om tegen te klagen als er iemand bijvoorbeeld niet mee wilde werken, haha. Ik voel een grote urgentie om iets doen te doen voor een betere samenleving. Als ik nu naar de wereld kijk is dit de plek waar ik het meeste invloed kan uitoefenen om dingen beter te maken, dus dat is wat ik nu wil doen. Bij Green Events heb ik nu die fijne collega’s die ik zocht. Niet alleen omdat ze zo leuk zijn, maar ook omdat het allemaal mensen zijn met ontzettend veel kennis en ervaring op allemaal hun eigen gebied. Samen hoop ik dat we echt een verschil ten goede kunnen maken.”