In navolging van de succesvolle webinar serie ‘Alles over afvalvrije bekersystemen op evenementen” organiseren we in 2021 een nieuwe reeks webinars. In februari trappen we af met twee webinars over het verminderen van single use plastics en de kansen voor evenementen om eten & drinken via korte voedselketens in te kopen.

 

Webinar: Alles over korte voedselketens & evenementen
11 februari 11.00 – 12.45 – Deelname is gratis, schrijf je hier in

Gemiddeld heeft een maaltijd al 30.000 kilometer gereisd voordat je bezoeker er een hap van neemt. Dat schuurt als je je realiseert dat er lokaal een grote diversiteit aan eten en drinken wordt geproduceerd stelt Barbara Baarsma in haar boek “Nederland Voedselparadijs”.  Nederland exporteert 75% van haar voedsel naar het buitenland. Terwijl het merendeel van wat op de Nederlandse borden ligt uit het buitenland komt. Geschat wordt dat nog maar 5% van de ingrediënten via de ‘korte voedselketen’ worden ingekocht. Dit is zonde en kan anders.

De Gemeente Amsterdam wil de komende tien jaar het aandeel ingrediënten via de korte voedselketen van 5% naar 25% brengen. Het gaat dan om voedsel en drank afkomstig van bedrijven in Noord-Holland en Flevoland. Denk hierbij aan appels, peren, aardappelen, komkommer, knoflook, tomaat, aardbeien, kaas, ei, vlees, ui, quinoa, sojaboontjes, aubergine, vodka, gin, bier, rum, wijn, vruchtensap en thee. Hoe kunnen wij hier als evenementen industrie in de praktijk aan bijdragen?

Organisatoren bepalen in samenwerking met cateraars wat er op het menu staat voor de bij elkaar honderdduizenden event bezoekers op jaarbasis. Wat zijn de kansen voor organisatoren en de cateraars om in de Metropoolregio Amsterdam lokaler in te kopen? Waarom is het interessant voor een evenement om ingrediënten uit de korte voedselketen op de kaart te zetten? Wat is de ecologische- en sociale  impact hiervan en hoe koop je via de korte voedselketen in? In dit webinar geven we antwoord op deze vragen en delen we praktische handvatten voor organisatoren, cateraars, ondernemers en bedrijven om de eerste stappen te zetten.

 

Voor wie is het webinar korte voedselketens & evenementen?

Deze webinar is geschikt voor eventmanagers, food & beverage producenten,  cateraars,  beleidsmakers, en professionals in Nederland die meer willen weten over de mogelijkheden van eten en drinken inkopen via de korte voedselketen. Deze webinar aflevering is op initiatief van Green Events en in samenwerking met de Gemeente Amsterdam en de Provincie Noord-Holland tot stand gekomen.

Partners webinar

 

Inschrijving geeft gratis toegang tot

  • Live bijwonen van de één of beide webinars
  • Mogelijkheid om vragen te stellen in de live webinar
  • Q&A met mogelijkheid tot vragen stellen met de sprekers na het hoofdprogramma
  • Samenvattend artikel van de webinar(s)
  • Mogelijkheid om het hoofdprogramma terug te kijken

 

We nodigen je uit om deel te nemen, schrijf je hier in.

 

Waarom nu?

Ondanks de zeer moeilijke situatie waarin vele zelfstandigen en ondernemers binnen de evenementenbranche zich op dit moment bevinden laat deze crisis ook zien hoe snel we kunnen veranderen. Laten we niet terug gaan naar hoe het was maar een nieuwe duurzame norm ontwikkelen, waarbij menselijke behoefte en de grenzen van de aarde in een gezondere balans terugkomen. Gebruik juist nu deze corona-pauze voor het heroverwegen, bijschaven en innoveren van duurzame plannen.

Verdere informatie of vragen? Heb je vragen over de webinars? Mail dan naar info@greenevents.nl.