Op donderdag 8 oktober 10.00, in de vierde en laatste sessie van de webinar-serie over herbruikbare en recyclebare bekers spreken we met Agnieszka van Batavia (The LCA Centre), Marcus ten Zijthoff (Zwarte Cross) en Leo Weterings (Vierdaagsefeesten). Schrijf je hier in. 

Wat komt aan bod?
Handen uit de mouwen! Na de eerste drie webinars zijn verschillende organisaties aan de slag gegaan met het toepassen van de opgedane kennis in de praktijk. Tijdens dit proces zijn er  nieuwe vraagstukken naar boven gekomen. Denk daarbij aan veranderingen in regelgeving op het gebied van eenmalig plastic gebruik. Wist je dat vanaf juni 2021 statiegeld op kleine flesjes verplicht is? Ook is er meer duidelijk over de milieu impact van de verschillende beker systemen. Agnieszka van Batavia (The LCA Centre), ook te zien in het eerste webinar, praat jullie bij over de laatste bevindingen van het LCA onderzoek waarbij o.a. de milieu impact van herbruikbare en recyclebare bekersystemen zijn onderzocht. En hoe gaat het in de praktijk? Op deze en vele andere vragen geven Marcus ten Zijthoff (Zwarte Cross) en Leo Weterings (Vierdaagsefeesten) antwoord.

Sprekers: Agnieszka van Batavia (The LCA Centre), Marcus ten Zijthoff (Zwarte Cross), Leo Weterings (Vierdaagsefeesten)  en moderator: Erwin Roodhart (directeur – Ondernemend Leiden)

Tijdens de webinar is het mogelijk om via de chat vragen te stellen aan de sprekers en aan het eind geven we je de mogelijkheid om deel te nemen aan de Q&A met de verschillende sprekers.

Inschrijving is gratis en geeft toegang tot:

  • Vierdelige serie webinars over het gebruik van herbruikbare- en recyclebare bekers
  • Kennisdeling door o.a. Gemeente Leiden, Plastic Promise, NederlandSchoon en Green Events
  • Opgedane kennis en documentatie van de Gemeente Leiden in de vorm van een online toolkit (beschikbaar via Plastic Promise, Green Events en NederlandSchoon)
  • Netwerk van experts op het gebied verduurzaming van evenementen 

Deelname aan alle vier de webinars is aan te raden, omdat de informatie over de serie wordt verdeeld. Kun je niet alle webinars bijwonen? Geen paniek, schrijf je alsnog in en ontvang de terugkijk-link in je inbox.  Vind hier meer info over de volledige serie. 

Voor wie?
De webinars zijn geschikt voor beleidsmakers, event-managers, (horeca-) ondernemers en professionals die meer willen weten over de mogelijkheden van het gebruik van herbruikbare- en recyclebare bekers binnen de evenementen wereld. 

Waarom nu?
Deze crisis laat zien hoe snel we kunnen veranderen. Laten we niet terug gaan naar hoe het was maar een nieuwe duurzame norm ontwikkelen, waarbij menselijke behoefte en de grenzen van de aarde in een gezonde balans terugkomen.

Gebruik juist nu deze corona-pauze voor het heroverwegen, bijschaven en innoveren van duurzame plannen! Verdere informatie of vragen? Heb je vragen over de webinars? Mail dan naar info@greenevents.nl.

Schrijf je hier in voor de webinars

Deze vierdelige webinar-serie is een initiatief van gemeente Leiden, Centrummanagement Leiden, Provincie Zuid-Holland, Plastic Soup Surfer, Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, NederlandSchoon, Green Events en Plastic Promise.

Green Events Afvalvrije Bekersystemen