Op donderdag 18 juni 10.00, in de derde sessie van de vierdelige webinar-serie over herbruikbare en recyclebare bekers spreken we met een van de pioniers uit de evenementenindustrie op het het gebied van duurzaamheid: Awakenings. Zij verbonden zich in 2018 aan de Plastic Promise en zetten de afgelopen jaar  grote stappen op het gebied van afvalvrije, circulaire bekersystemen. Schrijf je hier in. 

Wat komt aan bod?
Awakenings heeft tot wel 95% van de wegwerp PET-bekers weten te recyclen en hun systeem succesvol geïmplementeerd op onder andere Awakenings Festival met 40.000 bezoekers. De organisatie vermenigvuldigt deze enorme impact graag door hun recycle-succesverhaal te delen met de rest van de sector, zodat niet iedereen het wiel zelf hoeft uit te vinden. 

Ook zijn er op een evenement grote hoeveelheden andere (plastic) materialen die nu vaak nog eenmalig gebruikt worden. Maar, afval is grondstof. Daarom wordt in deze webinar ook het management van circulaire grondstoffen (afval) in de gehele evenementen keten behandeld.

Sprekers: Helene van Zutphen (Directeur – Nederland Schoon), Natasja Veenboer (Directeur – Awakenings), Leonie Boon (Grondstoffen expert – Green Events), Hidde Reinhard (brand activation manager – Heineken) 

Moderator: Erwin Roodhart (directeur – Ondernemend Leiden)

Tijdens de webinar is het mogelijk om via de chat vragen te stellen aan de sprekers en aan het eind geven we je de mogelijkheid om deel te nemen aan de Q&A met de verschillende sprekers.

Inschrijving is gratis en geeft toegang tot:

  • Vierdelige serie webinars over het gebruik van herbruikbare- en recyclebare bekers
  • Kennisdeling door o.a. Gemeente Leiden, Plastic Promise, NederlandSchoon en Green Events
  • Opgedane kennis en documentatie van de Gemeente Leiden in de vorm van een online toolkit (beschikbaar via Plastic Promise, Green Events en NederlandSchoon)
  • Netwerk van experts op het gebied verduurzaming van evenementen 

Deelname aan alle vier de webinars is aan te raden, omdat de informatie over de serie wordt verdeeld. Kun je niet alle webinars bijwonen? Geen paniek, schrijf je alsnog in en ontvang de terugkijk-link in je inbox.  Vind hier meer info over de volledige serie. 

Voor wie?
De webinars zijn geschikt voor beleidsmakers, event-managers, (horeca-) ondernemers en professionals die meer willen weten over de mogelijkheden van het gebruik van herbruikbare- en recyclebare bekers binnen de evenementen wereld. 

Waarom nu?
Deze crisis laat zien hoe snel we kunnen veranderen. Laten we niet terug gaan naar hoe het was maar een nieuwe duurzame norm ontwikkelen, waarbij menselijke behoefte en de grenzen van de aarde in een gezonde balans terugkomen.

Gebruik juist nu deze corona-pauze voor het heroverwegen, bijschaven en innoveren van duurzame plannen! Verdere informatie of vragen? Heb je vragen over de webinars? Mail dan naar info@greenevents.nl.

Schrijf je hier in voor de webinars

Deze vierdelige webinar-serie is een initiatief van gemeente Leiden, Centrummanagement Leiden, Provincie Zuid-Holland, Plastic Soup Surfer, Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, NederlandSchoon, Green Events en Plastic Promise.

Green Events Afvalvrije Bekersystemen