TOP
Image Alt

Eten & drinken

Green_Events-Icoon_Eten-drinken

Wat en hoe veel we vandaag de dag consumeren, richt een onomkeerbare schade toe aan de ecosystemen op aarde. Denk aan ontbossing, vervuiling van water en lucht, verlies aan bodemkwaliteit, bedreiging van wilde dieren, planten, biodiversiteit en klimaatverandering. Ook is de economische positie van boeren over de hele wereld, dus inclusief Nederland, de afgelopen jaren verslechterd. Reden genoeg om actie te ondernemen! En dat kan al met een paar kleine stappen. Bijvoorbeeld door dierlijke producten op het menu te reduceren, voedselverspilling tegen te gaan en in te kopen via korte ketens. Bij voorkeur duurzaam gekweekt, gevangen, geslacht of geoogst. Meer weten? Lees dan vooral verder.  

Lees meer...

Via de area of impact: Eten & drinken, kan je bijdragen aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoelstellingen:

De eiwittransitie, lokaal en biologisch inkopen – bekende concepten, maar hoe draag je als evenement bij aan biodiversiteit via je menu?

Wat is duurzame en inclusieve catering? Hoe maak je de juiste keuze voor jouw evenement? En welke reacties kan je verwachten van je bezoekers bij veranderingen in het menu? Ontdek het in deze workshop op 15 november (15:00-17:00).

Find guidance and inspiration on how festival organizations can minimize the environmental impact of the food they offer in three case studies selected by Future Festival Tools.

Op donderdag 24 november 10.00-11.30 uur staat de Expertise Sessie ‘Toekomstbestendig menu’ op het programma. Wij laten zien hoe je impact kan maken door een duurzaam menu wat bijdraagt aan een gezond klimaat.

Lyke Poortvliet gaat in gesprek met duurzaamheidsrebel Natascha Kooiman. Als Expert bij Club Green Events staat Natascha met antwoorden klaar voor Members van de Club over duurzame en gezonde voeding op evenementen.

Lyke Poortvliet gaat in gesprek met duurzaamheidsrebel Natascha Kooiman. Als Expert bij Club Green Events staat Natascha met antwoorden klaar voor Members van de Club over duurzame en gezonde voeding op evenementen.

Na de lancering van het eerste biologische bier en het verwijderen van plastic wegwerpbekers en -flessen, kondigde het Northside-festival aan dat al het eten op het festival van 2022 plantaardig en 100% biologisch zal zijn. We spraken met Martin Thim

De ecologische voetafdruk van voedingsmiddelen kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type voedingsproduct, productiemethode en energiemix in het land van productie. Om de klimaatimpact van voedsel te verminderen, moeten we onze voeding veranderen om minder koolstofrijke voedingsproducten op te nemen.

Climate change impact of Food & Bev at events? It's something we need to get straight.

In gesprek met Mitchell van Dooijweerd van Revolution Foundation over de circulaire aanpak van Elrow.

Ben jij een organisator of cateraar en wil je de plantaardige revolutie versnellen en meer veggies op het menu te zetten? Proveg heeft een handboek voor de horeca ontwikkeld om vlees op een goede manier te vervangen.

In dit artikel lees je de belangrijkste vragen, antwoorden en conclusies van het webinar

Wat is een korte voedselketen? Waarom zou je daar nu mee aan de slag gaan? En hoe pak je dat aan? Joris Lohman (Food Hub) gaat in gesprek met Barbara Baarsma (Rabobank Amsterdam), Martine Bosch (MOJO Concerts), Willem Treep (The

Plantaardige producten hebben een lagere impact op het milieu dan dierlijke producten. Maar hoeveel CO₂ en water bespaar je nu daadwerkelijk als je kiest voor een (meer) plantaardige producten? Lees hier meer over de cijfers & feiten.

Wat eten mensen op jouw evenement? Gaan deze bezoekers voor een portie vegan bitterbalen, of kiezen ze toch liever voor de smeuïge oer-Hollandse bieterbal?

When it comes to measuring the CO2-impact of an event, food is often excluded. Perhaps because it is quite complex to quantify the impact of all the different meals served, with their big variety of ingredients. Luckily two start-ups have

Andy Cato is a well-respected artist and part of the renowned electronic music duo Groove Armada, but now dedicates most of his life to his organic farm in the south of France whilst also maintaining a busy touring and recording