Ons Green Events netwerk van experts groeit. Tirsa van der Laan komt ons versterken met haar ervaring en gedrevenheid. Tirsa heeft een achtergrond als sustainability manager bij Elevation in Utrecht en als projectmanager bij Playground, een merk activatiebureau. Tijd voor een introductie:

Wat is je achtergrond?
Mijn ervaring in de evenementen industrie is in 2013 gestart bij LiveBuild, een stichting die zich inzet voor talentontwikkeling en schoondrinkwater in Kameroen. Als festival producent heb ik vanuit Live Build vele activaties op Nederlandse festivals geproduceerd. Ook voor Playground, een merk activatie bureau ben ik als producent aan de slag geweest. Honderden festivals en piratenboten verder heb ik besloten me enkel te focussen op duurzaamheid. Alhoewel ik in 2009 bij een klimaatadviesbureau werkte, ben ik daar toen niet mee verder gegaan, het heeft wat jaren en wat plastic kastelen gekost om weer terug op dit punt te komen. Echter, nu met een bak extra aan ervaring en kennis gecombineerd met mijn motivatie een leefbare planeet te behouden.

Waarom verbind je je aan Green Events?
Ik vind het belangrijk dat deze sector, waar ik jaren zoveel plezier aan heb beleefd, verduurzaamd. Er gebeurt al een hoop. Het is daarom goed om de krachten te bundelen en samen zoveel mogelijk impact te maken. Ik leerde Green Events kennen vanuit mijn rol als sustainability manager bij Elevation, deelnemer van de Plastic Promise. De Plastic Promise industriegesprekken vond ik een krachtig voorbeeld hoe je samen sterker staat. Ik vind het mooi dat Green Events de evenementen industrie verbind en ik draag daar graag aan bij.

Wat is je toekomstige droom project?
Ik vind het erg leuk om met teams en groepen te werken. Te zoeken naar waar plezier en verantwoordelijkheid elkaar ontmoeten. Mijn droomproject: Een organisatie trainen die niet goed weet hoe ze moeten beginnen met verduurzamen, het team trainen en in zijn kracht te zetten en vervolgens met elkaar te werken richting duurzaamheid. Iedereen heeft het in zich om zelf duurzaamheidsmanager te zijn binnen zijn vakgebied maar weet dit alleen nog niet! Wat me ook erg leuk lijkt is een vervolg te geven aan de Plastic Promise op het gebied van sigarettenvervuiling, dit probleem gezamenlijk met de industrie aan te pakken kan zoveel impact hebben!