Donderdag 21 november: nieuwe workshop Events & Sustainability met een praktijk- en oplossingsgericht programma voor event professionals

In september organiseerde we de eerste workshop Events & Sustainability voor  event managers en producenten. We werden overdonderd door leuke reacties en heel veel aanmeldingen dus we hebben een tweede workshop op de agenda gezet op donderdag 21 november!

Ben jij een Event Manager of producent en wil je jouw evenement zo duurzaam mogelijk maken, maar weet je niet goed waar te beginnen? Of wil je een verfrissingscursus en alle nieuwe ins en outs weten op het gebied van sustainable events? In beide gevallen is de workshop geschikt voor jou.

Ons doel is je te inspireren en kennis te laten nemen van hoe je een evenement kan verduurzamen. Hierbij komen het maken van een duurzame strategie en een actieplan aan bod, alles aan de hand van een aantal hoofdthema’s en voorbeelden uit de praktijk.

Hoe ziet de dag er uit?

Start op donderdag 21 november 10:00u op op het kantoor van Green Events op de NDSM-Werf. Met ons team van experts waaronder Paul Schurink, Lyke Poortvliet, Laura van de Voort en Leonie Boon verzorgen we het programma.

De volgende hoofdthema’s komen aan bod:

  • Grondstoffen management (materiaal & afval)
  • Mobiliteit & energie
  • Eten & drinken
  • Social change
  • Communicatie & activatie

Afsluitend is er een borrel om je nieuwe duurzame netwerk beter te leren kennen.

Waarom Meedoen?

Een evenement is de perfect plek om bezoekers op een positieve manier kennis te laten maken met duurzaamheid. De festivalbranche loopt voorop op het gebied van duurzaamheid en we zien dat ook andere bedrijfstakken zich laten inspireren door deze sector. Daarnaast heeft een evenement een scala aan mogelijkheden om zijn eigen duurzaamheid te vergroten en de ontwikkelingen op dit vlak gaan in rap tempo. Wij houden je graag bij de les en geven je een hands-on strategie mee om meteen aan de slag te gaan.

Over Green Events

Green Events is hét platform voor verduurzaming van evenementen. Samenwerking, snelheid en daadkracht zijn nodig om de hedendaagse uitdagingen op ecologisch en sociaal vlak samen op te lossen. Evenementen staan jaarlijks met miljoenen mensen in contact, en zijn in onze ogen de perfecte plek om grootste verandering teweeg te brengen. Met ons uitgebreide en diverse netwerk kunnen wij mogelijke oplossingen onderzoeken, onder de aandacht brengen en de implementatie hiervan versnellen. Green Events is de organisatie achter de Green Deal Afvalvrije FestivalsPlastic Promise & ADE Green. Meer weten? Klik hier.

Praktisch

Donderdag 21 november, 10.00-16.00 uur met aansluitend een borrel
Locatie: Green Events kantoor, NDSM-plein32, Amsterdam
Kosten: €475 per persoon, incl. lunch & borrel (excl. BTW)
De workshop is in het Nederlands
Inschrijven kan tot 7 november via info@greenevents.nl (beperkt aantal plaatsen beschikbaar!)