Na onderzoek onder sportevenementen in Utrecht is gebleken dat organisatoren behoefte hebben om kennis met elkaar te delen en antwoord te vinden op praktische vragen rondom duurzame thema’s.

De duurzame oplossingen waar festivals de afgelopen jaren op inzetten, blijken niet altijd één op één toepasbaar op sportevenementen. Doordat sportevenementen vaak een groter gebied beslaan en gratis toegankelijk zijn hebben deze evenementen andere uitdagingen en er is een behoefte om goede voorbeelden en maatregelen te delen.

De Gemeente Utrecht wil organisatoren ondersteunen en biedt samen met Green Events een meerjarig begeleidingstraject aan, waarin een kleine groep organisatoren samen gaat werken op het gebied van duurzaamheid. Door kennis te delen, elkaar mee te nemen achter de schermen en samen te werken willen we met deze kopgroep antwoorden vinden en voorbeelden van duurzame maatregelen ontwikkelen die geschikt zijn voor sportevenementen.

Er is voor dit traject nog een plek beschikbaar. Op 27 november houden we een informatiebijeenkomst, ben je geïnteresseerd en organiseer je een sportevenement in Utrecht, stuur dan snel een mail naar douwe@greenevents.nl om je aan te melden.