TOP

Investeer in de toekomst: leer alles over duurzaamheid & evenementen

“In tijden van crisis kan in korte tijd een nieuwe basis voor de toekomst gecreëerd worden. Laten we dat moment vooral niet onbenut voorbij laten gaan door routineus terug te keren tot de economie die we al hadden. Laten we een nieuwe route kiezen op weg naar een economie waarin onze prachtige planeet en moedige mensen gezond en houdbaar samen kunnen leven” aldus Jan Jonker (Hoogleraar duurzaam ondernemen) in zijn  duurzame troonrede van 2020

Evenementen stonden jaarlijks met miljoenen mensen in contact, en zijn in onze ogen ook in de toekomst een invloedrijke plek om grote maatschappelijke verandering teweeg te brengen. Er zijn al een tal van praktische oplossingen bekend om evenementen duurzamer en socialer te organiseren. Ze moeten alleen nog op grotere schaal worden toegepast en doorontwikkeld.

Wil jij ook na deze crisis werken in de evenementen industrie en ben je toe aan meer kennis over duurzame oplossingen? Heb je de eerste stappen gezet richting duurzaamheid, maar weet je niet hoe verder? Of wil je een opfriscursus met alle ins en outs op het gebied van duurzame evenementen? We hebben een uitgebreid programma met online en off-site workshops samengesteld om je hierbij de te helpen.

Online (webinar)
Tijdens deze interactieve workshops geven we je de juiste tools in handen, samen met relevante voorbeelden uit de praktijk, het maken van een duurzame strategie en actieplan om jouw duurzame stappen verwezenlijken. Onze experts nemen je in 1.5 uur op een interactieve manier mee in de wereld van duurzaamheid  of energie. De bovenstaande onderwerpen worden uitgelicht aan de hand van inspirerende voorbeelden uit de praktijk en er is natuurlijk tijd om vragen te stellen via de chat. De workshop vindt online plaats, je kan alles dus gewoon thuis achter je laptop volgen!

Off-site (op locatie)
Op een door ons gekozen locatie in Utrecht, die natuurlijk voldoet aan de richtlijnen van het RIVM, verzorgen onze experts Paul Schurink, Lyke Poortvliet, Laura van de Voort en Leonie Boon de workshops energie en grondstoffen (afval). Dit programma is op aanvraag beschikbaar. Je gaat zelf aan de slag met het maken van een energie of grondstoffen (afval) plan voor je eigen evenement.

Schrijf je hier in! 

Waarom meedoen?
Een evenement is de perfect plek om bezoekers op een positieve manier kennis te laten maken met duurzaamheid. De festivalbranche loopt voorop op het gebied van duurzaamheid en we zien dat ook andere bedrijfstakken zich laten inspireren door deze sector. Daarnaast heeft een evenement een scala aan mogelijkheden om zijn eigen duurzaamheid te vergroten en de ontwikkelingen op dit vlak gaan in rap tempo. Wij houden je graag bij de les en geven je een hands-on strategie mee om meteen aan de slag te gaan.

Over Green Events
Green Events is hét platform voor verduurzaming van evenementen. Samenwerking, snelheid en daadkracht zijn nodig om de hedendaagse uitdagingen op ecologisch en sociaal vlak samen op te lossen. Evenementen staan jaarlijks met miljoenen mensen in contact, en zijn in onze ogen de perfecte plek om grootste verandering teweeg te brengen. Met ons uitgebreide en diverse netwerk kunnen wij mogelijke oplossingen onderzoeken, onder de aandacht brengen en de implementatie hiervan versnellen. Green Events is mede-initiatiefnemer van o.a. Green Deal Circular Festivals, Plastic Promise  & ADE Green. Meer weten over Green Events? Klik hier.

Workshop Agenda

Workshop duurzaamheid
Online: Donderdag 17 september 2020 11:00-12:30 uur in het Nederlands
Kosten: €39 per persoon (excl. BTW)

Workshop energie
Online: Donderdag 24 september 2020 11:00-12:30 uur
Kosten: €39 per persoon (excl. BTW)

Schrijf je hier in! 

Wildcard
Organiseer jij een evenement, ben je gedreven om je evenement duurzamer te organiseren maar mis je de financiële middelen om de kosten voor deze workshop te betalen? Wij stellen op aanvraag een wildcard beschikbaar. Stuur ons je motivatie van max 100 woorden en we laten je weten of je kosteloos kan deelnemen aan deze workshop. Stuur je aanvraag naar info@greenevents.nl

Mede-eigenaar Green Events en Head of Program ADE Green

lyke@greenevents.nl