TOP

Workshop events & duurzaamheid 20 februari

Donderdag 20 februari: workshop events & duurzaamheid met een praktijk- en oplossingsgericht programma voor event professionals

Dit jaar organiseerde we de workshop events & duurzaamheid voor event managers en producenten in september en november. We werden overdonderd door leuke reacties en heel veel aanmeldingen dus ook in het nieuwe jaar hebben we een workshop op de agenda gezet.

Ben jij een Event Manager of producent en wil je jouw evenement zo duurzaam mogelijk maken, maar weet je niet goed waar te beginnen? Of wil je een opfriscursus en alle nieuwe ins en outs weten op het gebied van duurzame evenementen? In beide gevallen is de workshop geschikt voor jou.

Ons doel is je te inspireren en kennis te laten nemen van hoe je een evenement kan verduurzamen. Hierbij komen het maken van een duurzame strategie en een actieplan aan bod, alles aan de hand van een aantal hoofdthema’s en voorbeelden uit de praktijk.

Hoe ziet de dag er uit?
Start op donderdag 20 februari 10:00u op op het kantoor van Green Events op de NDSM-Werf. Met ons team van experts verzorgen we het programma.

De volgende hoofdthema’s komen aan bod:

  • Grondstoffen management (materiaal & afval)
  • Mobiliteit & energie
  • Eten & drinken
  • Diversiteit
  • Communicatie & activatie

Afsluitend is er een borrel om je nieuwe duurzame netwerk beter te leren kennen.

Waarom meedoen?
Een evenement is de perfect plek om bezoekers op een positieve manier kennis te laten maken met duurzaamheid. De festivalbranche loopt voorop op het gebied van duurzaamheid en we zien dat ook andere bedrijfstakken zich laten inspireren door deze sector. Daarnaast heeft een evenement een scala aan mogelijkheden om zijn eigen duurzaamheid te vergroten en de ontwikkelingen op dit vlak gaan in rap tempo. Wij houden je graag bij de les en geven je een hands-on strategie mee om meteen aan de slag te gaan.

Over Green Events
Green Events is hét platform voor verduurzaming van evenementen. Samenwerking, snelheid en daadkracht zijn nodig om de hedendaagse uitdagingen op ecologisch en sociaal vlak samen op te lossen. Evenementen staan jaarlijks met miljoenen mensen in contact, en zijn in onze ogen de perfecte plek om grootste verandering teweeg te brengen. Met ons uitgebreide en diverse netwerk kunnen wij mogelijke oplossingen onderzoeken, onder de aandacht brengen en de implementatie hiervan versnellen. Green Events is de organisatie achter de Green Deal Circular FestivalsPlastic Promise & ADE Green. Meer weten? Klik hier.

Praktisch
Donderdag 20 februari, 10.00-16.00 uur met aansluitend een borrel
Locatie: Green Events kantoor, NDSM-plein 32, Amsterdam
Kosten: €475 per persoon, incl. koffie, thee, lunch & borrel (excl. BTW)
De workshop is in het Nederlands
Inschrijven kan tot 12 februari via info@greenevents.nl (beperkt aantal plaatsen beschikbaar)

Wildcard
Organiseer jij een evenement, ben je gedreven om je evenement duurzamer te organiseren maar mis je de financiële middelen om de kosten voor deze workshop te betalen? Wij stellen één wildcard beschikbaar. Stuur ons je motivatie van max 100 woorden voor 12 februari en op donderdag 13 februari maken we bekend wie kosteloos kan deelnemen aan deze workshop.

 

Mede-eigenaar Green Events en Head of Program ADE Green

lyke@greenevents.nl