TOP

Basecamp Festival wordt verplaatst naar de festivalzomer van 2022

Het demissionaire kabinet heeft maandagmiddag 26 juli bekend gemaakt dat alle meerdaagse festivals met overnachting tot 1 september niet door mogen gaan. Noodgedwongen heeft de organisatie van Basecamp Festival daarom vandaag het teleurstellende besluit genomen om het festival te verplaatsen naar volgend jaar.

Als programma partner hebben wij ons enorm verheugd op het festival en voelen mee met deze teleurstelling.

Met dit besluit komt een einde aan een periode van onduidelijkheid en onzekerheid, een periode waarin de organisatie met veerkracht hebben getracht Basecamp Festival toch te laten plaatsvinden. Helaas mag het voor deze eerste editie niet zo zijn. Hoewel het aantal corona besmettingen de laatste dagen snel daalt, vindt het kabinet de risico’s van een meerdaags festival te groot.

De afgelopen maanden heeft Basecamp Festival veel positieve reacties ontvangen op het idee om een festival te lanceren waarin regeneratief denken, doen en feesten centraal staan. De komende weken gaan ze alvast nadenken over de organisatie van Basecamp Festival 2022, en een nieuwe datum vastleggen. Wij begrijpen dat artiesten, sprekers en bezoekers teleurgesteld zijn dat ook wij dit jaar niet doorgaan. Iedereen die reeds een Basecamp ticket heeft gekocht krijgt uiteraard geld terug.

Basecamp Festival is een festival voor The Re-Generation, met een inhoudelijk programma, geïnspireerd op de Solarpunk beweging, 7th Generation Thinking en ecosystem restoration. Gedreven door het mantra ‘If not us, then who? If not now, then when?’ staan progressieve denkers klaar om ons met talks te inspireren. Ze schetsen een hoopvol toekomstbeeld, waaraan we allemaal kunnen bijdragen.

In de aanloop naar Basecamp Festival 2022 gaat het team achter Basecamp duurzame, regeneratieve missie uitdragen via kleine gatherings op het Basecamp terrein in IJmuiden. En hopen jullie, de ‘Re-generatie’, daar te ontmoeten. Volg het festival via Instagram of schrijf je  via de site in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

 

 

 

 

 

Onze communicatie-duizendpoot & gepassioneerd over inclusieve duurzaamheid.

kauthar@greenevents.nl