TOP

Vacature: startup scout/project lead bij Innofest

Innofest zoekt per 1 mei 2022 een startup scout/project lead voor 4 dagen in de week. De functie is voor 6 maanden, met mogelijkheid tot verlenging. Solliciteer vóór 14 maart 9.00 uur!

Over Innofest

Onvoldoende testen van een prototype kost ondernemers een hoop tijd, geld én energie. Omdat het belangrijk is dat innovaties met maatschappelijke impact effectief en succesvol de markt op komen, helpt Innofest ondernemers met het vormgeven van een pilot en koppelt ze vervolgens aan een testlocatie. Eerder waren dit alleen festivals – omdat zij een tijdelijke minimaatschappij zijn waarbinnen goed getest kan worden – vanaf maart 2020 bieden we ook andere living labs aan, zoals campings en creatieve broedplaatsen.

Wij zoeken

Als project lead neem jij de overall verantwoordelijkheid voor enkele van onze projecten. Jij hebt veelvuldig contact met onze producent, test expert en onze projectmedewerker om onze impact ondernemers de best mogelijke begeleiding te bieden. Daarnaast heb je veel contact met onze opdrachtgevers; jij houdt hen betrokken en enthousiast over Innofest. Daarnaast zorg je voor de goede sfeer binnen het gehele project. Tot slot ben je goed in het behouden van overzicht, je hebt deadlines scherp voor ogen en trekt aan de bel als deze niet gehaald worden.

Naast project lead – dit is in de zomer 3 van de 4 dagen van je functie – ga je aan de slag als startup scout. Als startup scout ben je verantwoordelijk voor het werven van impactvolle innovaties. Je bent veel voor Innofest op pad om innovatieve startups en MKB-ers vroegtijdig te spotten en te benaderen, zodat ze zich aanmelden voor onze programma’s. We zoeken een all-rounder met ervaring op en affiniteit met meerdere van onze thema’s: energie, circulaire economie, water, inclusie, voedsel en gezondheid. Jaarlijks testen we samen met 50 á 60 startups.

 

MUST HAVES

Je hebt interesse en mogelijk al een netwerk in duurzame innovatie, startups, accelerator programma’s en co-workspaces;

Je bent een kei in netwerken en gestructureerd contacten onderhouden;

Je kan goed omgaan met deadlines en targets: elk van onze innovatieprogramma’s heeft specifieke wervingsdagen, deadlines en aantallen te begeleiden startups;

Je bent flexibel om tussen verschillende projecten te switchen met elk zijn eigen spelregels.

NICE TO HAVES

Je hebt ervaring met CMS of CRM systemen (wij werken met AIRTABLE);

Je bent bereid om soms een weekend te werken (de meeste festivals vinden plaats in het weekend).

WIJ BIEDEN

Een medior functie;

Een uitdagende klus waarin ondernemerschap, duurzame innovatie en festivals samenkomen;

Een plek waar je jezelf kunt zijn en je jezelf kan ontwikkelen;

 Een dynamisch  team dat volop in ontwikkeling is en veelal vanuit huis werkt. Op dinsdag ontmoeten we elkaar in Amsterdam en op donderdag in Leeuwarden;

Een arbeidscontract voor 6 maanden met mogelijkheid tot verlenging;

Vergoeding passend bij een stichting, plus reiskosten- en telefoonkostenvergoeding.

Solliciteer

Geïnteresseerd? Solliciteer vóór 14 maart 09:00 uur door een cv en motivatie te sturen naar oc.tsefonni@ehtneb.

De sollicitatiegesprekken vinden online plaats op 18 en 21 maart (waarschijnlijk online). Indien nodig vindt er een tweede ronde gesprekken plaats op 25 maart in de ochtend. De nieuwe startup scout / project lead gaat per 1 mei aan de slag voor 4 dagen per week. De aanstelling is t/m okt 2022. Als de samenwerking goed bevalt is verlenging mogelijk.

Onze communicatieduizendpoot & gepassioneerd over inclusieve duurzaamheid.

kauthar@greenevents.nl