Samen met een aantal koplopers uit de evenementensector: Amsterdam Open Air, DGTL, Extrema Outdoor, Into The Great Wide Open, Mysteryland, Solar Weekend, Welcome to the Future, Welcome to the Village, Vierdaagse Feesten, Zwarte Cross, NederlandSchoon, het ministerie van Infrastructuur & Milieu en werkt Green Events sinds oktober 2015 aan de Green Deal “Afvalvrije festivals”.
#afvalvrijefestivals

Sinds oktober 2015 werkt Green Events aan de Green Deal voor Afvalvrije Festivals, samen met een aantal koplopers uit de evenementensector, zoals: Amsterdam Open Air, DGTL, Extrema Outdoor, Into The Great Wide Open, Mysteryland, Solar Weekend, Welcome to the Future, Welcome to the Village, Vierdaagse Feesten, Zwarte Cross, NederlandSchoon en het ministerie van Infrastructuur & Milieu.

Het hoofddoel van de Green Deal is om via samenwerking op festivals de hoeveelheid afval per bezoeker te verminderen, afval te scheiden en meer en beter te recyclen. Ook moeten festivals schoner worden doordat de hoeveelheid afval op de grond vermindert. In oktober 2018 publiceerden we de uitgebreide toolkit ‘afvalvrije festivals’.

Momenteel werken we aan de “Green Deal Circular Festivals”, waarin 16 grote Europese festivals samenwerken aan het doel om tegen 2025 compleet circulair te opereren. Green Events is verantwoordelijk voor het algehele projectmanagement. Wij brengen de organisatoren samen in werkgroepen, faciliteren het delen van kennis en ervaringen, die we vervolgens documenteren in toolkits om te delen met relevante internationale spelers.

Download het handboek hierKlik hier voor meer informatie over de Green Deal