De Green Deal Circular Festivals beweging versterkt internationale koplopers door festivalorganisatoren te ondersteunen bij nieuwe en ambitieuze initiatieven op het gebied van circulariteit voor het jaar 2025. Het circulaire festivalmodel dat namens deze Green Deal is ontwikkeld, is reproduceerbaar voor andere festivals en evenementen. Het model en de ervaringen van de Green Deal kunnen grotere initiatieven van locale overheden en het maatschappelijke middenveld inspireren.
#afvalvrijefestivals

Tijdens ADE Green 2019 werd de International Green Deal Circular Festivals getekend door Amsterdam Open Air, Best Kept Secret, Boardmasters, Body & Soul, Boomtown, Down the Rabbit Hole, DGTL, Eurosonic-Noorderslag, Into the Great Wide Open, Lowlands, Mañana Mañana , Milkshake, North Sea Jazz, Roskilde, Shambala, Vierdaagse Feesten, We Love Green en Zwarte Cross. Samen met de Nederlandse overheid heeft Green Events dit 5-jarige project geïnitieerd.

Pioniers

Festivals kunnen met hun creatieve en ondernemende geest, hun grotendeels omheinde terrein en tijdelijke aard, dienen als een microkosmos voor circulaire innovatie en experimenten. Beginnend op festival-schaal kan men de inzichten verkrijgen, die nodig zijn om de meest veelbelovende circulaire interventies verder te onderzoeken en verbeteren. Het wegnemen van innovatie-belemmeringen en het samen identificeren van oplossingen kunnen de overgang van de samenleving naar een circulaire economie versnellen.

Doelstelling 

Het streven om in 2025 circulariteit te bereiken, bezoekers te inspireren en een voorbeeld te zijn voor andere festivals. De Nederlandse overheid zal helpen om dit doel te bereiken.

Resultaten 

  • Een model voor een circulair festival
  • Festival-specifieke routekaarten om circulariteit te bereiken
  • Een toolbox om de uitwisseling van best practices te verbeteren
  • Een monitoring tool om de voortgang te meten
  • Communicatie-instrumenten om andere partijen te inspireren en onze geleerde lessen te delen

Wil je meer informatie over de Green Deal Circulaire Festivals, neem dan contact met ons op!

Download het handboek hierKlik hier voor meer informatie over de Green Deal