De evenementen industrie is als een trein abrupt tot stilstand gekomen. Wordt dit de eerste zomer zonder festivals sinds 1970? De eerste weken waarin de corona-maatregelen werden ingevoerd, voelden als een shock voor ons. Iedereen moest wennen aan deze nieuwe situatie. Vanuit ons huis hebben we via het nieuws en online gesprekken de gevolgen van de corona crisis in onze industrie op de voet gevolgd. 

Wij willen alle organisatoren, leveranciers en vele zelfstandigen in onze sector een hart onder de riem steken. Niemand heeft zich kunnen voorbereiden op de uitdagingen van dit jaar. Ondanks de financiële onzekerheid en het verlies van mooie evenementen zien we ook veel creativiteit en beweging om ons heen:

• Leveranciers die zich inzetten voor het bouwen van tijdelijke noodvoorzieningen

• Mensen die zich als vrijwilliger inzetten bij maatschappelijke organisaties

• Online bijeenkomsten om de nieuwe uitdagingen het hoofd te bieden zoals Hack the crisis en re-imagining sustainable events.

Ook waren wij natuurlijk ontzettend benieuwd naar DGTL 2020. Het eerste circulaire festival ter wereld.  Helaas kan ook dit live evenement niet doorgaan en is DGTL 2020 veranderd in een online festival. Je kan intunen op verschillende stages en zelfs eten en drinken bestellen. Ook de duurzaamheidstour  bieden ze online aan op zondag.  Onze collega’s Leonie Boon & Paul Schurink vertellen hierin meer over Circulair grondstoffen management en het Slimme Stroomplan van het festival. 

Wij wensen jullie allemaal veel gezondheid, creativiteit en doorzettingsvermogen toe om de uitdagingen in en na deze corona crisis aan te kunnen. 

Laura, Paul, Lyke, Leonie, Claudia, Douwe, Tirsa, Rosanne, Sven en Robin