TOP

World Cleanup Day

Op zaterdag 18 september is het weer zover: World Cleanup Day 2021. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Ons doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! En vooral ook het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat in het milieu ligt. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Heb je een groep deelnemers en locatie al in gedachten of sluit je liever aan bij een bestaande actie? Meld je nu aan voor World Cleanup Day Nederland! 

SLUIT AAN BIJ EEN BESTAANDE ACTIE

Iedereen kan meedoen aan World Cleanup Day. Op de aanmeldkaart zie je de opruimacties die zijn aangemeld. Je kan je aansluiten bij organisaties, actiegroepen, wijken of buurten. Door je aan te melden maak jij verschil voor een duurzamere wereld. Ga nu naar de aanmeldkaart, voer het adres of de postcode in en kijk welke acties er plaatsvinden.

 

ORGANISEER EEN OPRUIMACTIE 

World Cleanup Day kan niet bestaan zonder alle acties. Individuen, groepen, verenigingen, organisaties, gemeenten…iedereen doet mee aan World Cleanup Day met een opruimactie! Heb jij al een team of een locatie in gedachten? Zet nu jouw opruimactie op de kaart en start met het activeren van jouw buren, collega’s en vrienden.

 

CLEANUPS VOOR DE NATUUR

Wil je je als organisatie inzetten voor de natuur, voor bossen, stranden of rivieren? Wij roepen dit jaar iedereen op, ngo’s, boswachters, natuurorganisaties, goede doelen en stichtingen. Samen met jouw organisatie zetten we een actie voor de natuur op, op deze manier willen wij hele natuurgebieden schoon krijgen en monitoren. Samen creëren wij aandacht voor het toenemende zwerfafval in de natuur.

 

SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL

Elk jaar worden er op World Cleanup Day gigantische hoeveelheden afval uit het milieu gehaald. Vorig jaar is er in de 24 tijdzones tussen Nieuw-Zeeland en Hawaii door 20 miljoen vrijwilligers opgeruimd. Een ongekend succes! De (plastic)vervuiling staat wereldwijd hoog op de agenda en dat is helaas nodig; de productie van plastic neemt nog elk jaar toe en daarvan belandt een aanzienlijk deel in onze rivieren en zeeën.

Mede-eigenaar Green Events en Head of Program ADE Green

lyke@greenevents.nl