Het zou kunnen dat je al bezig bent met het verduurzamen van je evenement. Misschien ben je al aan het nadenken over een duurzamere bedrijfsvisie en heb je op je evenement ook al maatregelen genomen om duurzamer te worden. Maar mis je een complete strategie, een inspirerende missie, implementatierichtlijnen of praktische expertise, laat ons je dan helpen om impact te maken waar je kracht ligt en  resultaten te behalen waar je trots mee naar buiten kan treden.

Wij hebben namelijk een aantal tools ontwikkeld die elke organisator verder helpt met verduurzamen, waar dan ook in het proces. Na een korte intake sessie, kunnen we snel adviseren welke van deze tools aansluiten bij je situatie. Verwacht een duidelijk plan op maat dat jouw bedrijf goed op weg helpt naar een duurzamere toekomst.

Impact Identificatie

Duurzaamheid raakt aan vele aspecten binnen je bedrijfsvoering. Tijdens deze quickscan helpen wij je om je te focussen op het laaghangende fruit: de duurzaamheidstopics waarin jouw bedrijf de positiefste ecologische en sociale impact kan realiseren zonder in te leveren op de bedrijfsresultaten.

Duurzame Strategie

Veel bedrijven hebben een strategie die focust op groei en winst, maar niet op milieutechnische en sociale impact. Na een inleiding in de belangrijke duurzaamheidstopics, zoomen we in op de topics die het meest relevant zijn voor jouw bedrijf en bepalen we hoe we  de nieuwe strategie. Waar nodig, maken we gebruik van inspirerende voorbeelden uit de eventbranche.

Purpose Strategie

Elk bedrijf dat wil bloeien, kan maar beter een betekenisvolle missie hebben waar veel mensen zich achter willen scharen. Jouw missie krijgt meer draagvlak als die bijdraagt aan de milieutechnische en sociale oplossingen die onze wereld nu nodig heeft. Tijdens deze sessie zullen we je team inspireren met merken die ervoor kiezen om producten en diensten te leveren die zowel hun zaak als de Aarde goed doen. Daarna ontdekken we samen waar de positieve energie in jouw bedrijf precies ligt en vertalen we die naar je nieuwe missie.

Krachtig Communiceren

Live evenementen hebben de unieke potentie om een groot publiek te bereiken en met hun invloed positieve veranderingen in gang te zetten. Maar nu het publiek steeds kritischer wordt, kan het lastig zijn om over je missie te communiceren. Graag adviseren wij je over hoe en wanneer je je ambities wereldkundig maakt en wanneer het beter is om achter de schermen aan je resultaten te werken.

Impact Metingen

Duurzame impact is niet altijd makkelijk om te meten. Wij helpen je aan een meetmethode voor je resultaten en aan de meetinstrumenten en procedures die jouw event of organisatie daarvoor nodig heeft. Door je vooruitgang nauwlettend te volgen kan je de juiste stappen nemen richting je duurzame doelen en kan je prioriteiten bijstellen binnen je organisatie.

Impact Rapportages

Het is belangrijk om te weten hoe je ervoor staat op het gebied van duurzaamheid. Maar erover rapporteren is ook cruciaal, omdat het je dwingt om vooruitgang te boeken. Een goede rapportage kan werknemers motiveren, je publiek tevreden stellen en andere betrokkenen enthousiasmeren.

Green & Social Rider

Je kan je groene en sociale ambities alleen behalen als je je hele team, geboekte optredens en productieketen erin meeneemt. Maar hoe zorg je ervoor dat je leveranciers, partners, artiesten, sprekers, sporters en promotors zich houden aan je nieuwe duurzaamheidsstandaarden? Na jarenlange ervaring hebben we geleerd hoe je groene en sociale riders opstelt: documenten vol met praktische richtlijnen die de betrokkenen, in begrijpelijke taal en ondersteund met beeld,  helpen om je doelstellingen in de praktijk waar te maken.

Implementatie Ondersteuning

Met een duidelijke strategie ben je er nog niet, hoe implementeer je die in je organisatie? Wij kunnen je helpen om vast te stellen wie de verantwoordelijkheden krijgt, wat voor trainingen en externe expertise er nodig zijn, hoe je moet budgetteren en hoe je moet dealen met andere operationele uitdagingen.

Duurzame Business Case

Als je een duurzaam product, dienst of werkmethode wil uitrollen, dan kan je ons vragen om je businesscase voor je te ontwikkelen. Dan doen wij onderzoek naar je huidige situatie, financiële prognoses en de toegevoegde waarde voor jouw organisatie.

Energie Management

In de voorbereiding van jouw evenement kunnen we experts inschakelen om een slim stroomplan op te stellen, en deze te begeleiden in de uitvoering. Zij begeleiden je in de overstap naar herbruikbare energiebronnen, in het voorkomen van energieverspilling, in het balanceren van de energievraag met het energieverbruik, in het bewaken van de veiligheid, capaciteit en betrouwbaarheid van je batterijen en andere stroombronnen, in het communiceren over je duurzame doelen en in het doorvoeren van je overige plannen lang nadat je evenement heeft plaatsgevonden.

Grondstoffen Management

Wil jij je afval minimaliseren en materiaal gebruiken volgens circulair principe? Dan starten we met een gedetailleerde analyse van je voorgaande edities en je huidige plannen, volgens de principes van Reduce, Reuse, Recycle. Samen maken we haalbare plannen, waarbij we recycling voor, tijdens en na het evenement onder de loep leggen, inclusief de communicatie naar alle betrokken partijen. Ook zorgen we ervoor dat er bij de verwerking de nodige rapportages, foto’s en weegbonnen worden gemaakt om zo de resultaten in kaart te brengen.

Workshops

We organiseren workshops op maat waarbij we een programma samenstellen dat aansluit bij de behoefte van de deelnemers. Dit doen we bijvoorbeeld in opdracht van gemeenten of andere (overheids-)instellingen en collectieven waarin evenementen verenigd zijn. Omdat kennis over duurzaam organiseren ook voor de Eventmanagers van de toekomst onmisbaar is, ontwikkelen we lesprogramma’s voor Event Management opleidingen op zowel MBO als HBO niveau.

In een workshop ga je samen aan de slag om je evenement te verduurzamen. De workshop bestaat uit een of meerdere bijeenkomsten waarin je niet alleen wordt geïnspireerd, maar ook van de belangrijkste ontwikkelingen en mogelijkheden op de hoogte wordt gebracht. Met spraakmakende voorbeelden uit de praktijk worden de belangrijkste thema’s geïllustreerd en kun jij jouw vragen stellen aan de experts in het werkveld.