Energie

Voor de reductie van energieverbruik zijn twee scenario’s van toepassing:

1. Er is een lokaal aanwezige netaansluiting of er is een mogelijkheid om deze tijdelijk te realiseren. Als hiertoe mogelijkheden zijn, dan heb je de keuze om groene energie in te kopen. Hiermee kan de milieubelasting als gevolg van energieverbruik zelfs tot 0 worden gereduceerd.

2. Er is geen mogelijkheid tot het realiseren van een tijdelijke netaansluiting
In dat geval is het van belang vooraf te kijken naar hoe het energieverbruik kan worden gereduceerd, door bijvoorbeeld gebruik te maken van duurzame energiebronnen of duurzame brandstoffen (biodiesel). Daarnaast kan het energieplan worden geoptimaliseerd door te (laten) berekenen wat er precies aan energie benodigd is. Dit kan een forse kostenbesparing opleveren!

Mogelijke actiepunten: meten van energieverbruik; optimaliseren van energieplan; keuze voor duurzame energiebronnen/brandstoffen; aggregaten zoveel mogelijk uitschakelen tijdens op- en afbouw; koelcontainers uitzetten gedurende de dag; cateraars en standhouders verantwoordelijk stellen voor hun eigen energieverbruik.

Aan de slag!

Wil je aan de slag met het verduurzamen van jouw evenement en ben je op zoek naar aanvullende informatie zoals case studies, onderzoeksrapporten en handleidingen?

Deze informatie is gratis beschikbaar, het enige wat je hoeft te doen om toegang te krijgen is je naam, bedrijfsnaam en e-mailadres achter te laten. Na invullen van dit formulier ontvang je van ons een wachtwoord om in te loggen. Beschik je al over een wachtwoord? Klik dan hier direct door naar de kennisbank!

 

Ecovolt is een jong bedrijf dat gespecialiseerd is in aanleg en beheer van midden spanning installaties voor verschillende toepassingen bij bedrijven en netbeheerders. Hierbij worden energievoorzieningen beheert en wordt er ondersteuning aangeboden bij het verduurzamen van bedrijven.

Website

Energy Floors is een dynamisch bedrijf gevestigd in Rotterdam. Door middel van energieopwekkende vloeren besteedt de organisatie op een interactieve, leuke manier aandacht aan duurzame energie. Het is hierbij van belang dat het bewustzijn van energieproductie en –verbruik wordt verhoogd.

Website

Slim Stroomplan is een samenwerking tussen ZAP Concepts en Watt-Now. Dankzij deze samenwerking worden organisatoren nóg beter voorzien van efficiënte en duurzame besparingsadviezen om de kosten van het stroomverbruik te reduceren.

Website

Wattsun is een start-up gevestigd in Arnhem, bestaande uit een team ambitieuze ondernemers en ontwerpers. Het bedrijf gaat voor het mobiel maken van duurzame energie door middel van ‘Pop-up Power’: een draagbare, plug & play stroomvoorziening.

Website

Watt-Now herziet de stroomvoorziening voor evenementen. Met ons eigen monitoringsysteem brengen we real-time het stroomverbruik op evenementen in kaart. De data vormt de basis voor onze stroomadviezen, voor het gemeten evenement, maar ook voor vergelijkbare situaties.

Website

GoodFuels ontwikkelt en levert echt duurzame biobrandstoffen. Alle GoodFuels brandstoffen besparen gemiddeld 80%CO2, verbeteren sterk de luchtkwaliteit en zijn toepasbaar in alle motoren.

Website