Afval

Een manier om afval aan te pakken is door het 3R-principe: Reduce, Reuse, Recycle.

Reduce (reduceren)
Reduceren heeft alles te maken met het voorkomen van afval, zoals de keuze om geen samples uit te delen. Zo werken steeds meer evenementen bewust met een applicatie in plaats van een papieren timetable en worden rietjes regelmatig verbannen op een festivalterrein.

Reuse (hergebruiken)
Hergebruik op evenementen kan worden toegepast door bij de inkoop van bijvoorbeeld decormaterialen rekening te houden met de geschiktheid voor meermaals gebruik. Daarnaast kan worden gekozen voor een hardcup systeem, waarbij bezoekers een beker kopen en deze gedurende het festival hergebruiken.

Recycle
Om afval te kunnen recyclen is het van belang om zogeheten mono-stromen te creëren. Op die manier wordt het scheidingsproces vereenvoudigd.

Circulair design
Wil je echt verschil maken dan is het belangrijk om je ontwerpproces opnieuw onder de loep te nemen. Wanneer je gaat ontwerpen vanuit de visie dat (rest)materialen geen afvalstoffen maar grondstoffen zijn, werk je mee aan een circulaire economie.

Leveranciers

Aan de slag!

Wil je aan de slag met het verduurzamen van jouw evenement en ben je op zoek naar aanvullende informatie zoals case studies, onderzoeksrapporten en handleidingen?

Deze informatie is gratis beschikbaar, het enige wat je hoeft te doen om toegang te krijgen is je naam, bedrijfsnaam en e-mailadres achter te laten. Na invullen van dit formulier ontvang je van ons een wachtwoord om in te loggen. Beschik je al over een wachtwoord? Klik dan hier direct door naar de kennisbank!