Paul Schurink
Co-founder Green Events & Power expert

Mijn dag is geslaagd als ik de combinatie van duurzaamheid, innovatie, energie en evenementen bij elkaar gebracht heb. Mijn bagage bestaat uit een studie Master of Business in Energy systems aan de TU Delft, gecombineerd met 20 jaar ervaring in de verhuurbranche waar ik o.a. als projectleider verantwoordelijk was voor de tijdelijke energievoorziening van talloze evenementen zoals Olympische Spelen Athene 2004 en Turijn 2006 en UEFA EURO 2012 Polen/Ukraine.

Tevens ben ik oprichter/eigenaar van ZAP Concepts, gespecialiseerd in consultancy op het gebied van energie en duurzaamheid d.m.v. inventarisatie, meting en optimalisatie van energie opwek en –distributie t.b.v. evenementen.

Mijn expertise ligt met name op het gebied van aggregaten, energiedistributie, duurzame alternatieven zoals brandstofcel en hybride technieken en alternatieve brandstoffen zoals waterstof, biogas en GTL. Daarnaast beschik ik over een ruime hoeveelheid management ervaring in zowel het leiden van startups als middelgrote ondernemingen. Ik spreek de taal van de directiekamer tot werkvloer.


Laura van de Voort
Co-founder Green Events & Sustainability Manager

Na jarenlang als Event Manager voor onder andere Extrema Outdoor en Solar weekend festival gewerkt te hebben ben ik in 2012 aan de slag gegaan met het duurzaam organiseren van evenementen. Daarbij kijk ik zowel strategisch als praktisch naar de maatregelen op het gebied van bijvoorbeeld sustainable food, waste management, implementatie van hardcups en bezoekersvervoer.

Sinds 2014 ben ik als medeoprichter van Green Events mijn ervaringen aan het delen met andere organisatoren, dit omdat samenwerken de enige manier is waarop we echt verandering teweeg kunnen brengen en duurzaamheid is daarbij geen concurrerende- maar juist een verbindende factor. De unieke positie van de evenementensector als innovatie platform en de kans om een groot publiek te inspireren maken het voor mij extra bijzonder.


Lyke Poortvliet
Expert Sustainability & Events

Sinds 15 jaar ben ik werkzaam in de evenementen industrie. Duurzaamheid is hierin de laatste 10 jaar steeds meer geïntegreerd, zowel
aan de voorkant, naar de bezoeker toe, als aan de achterkant door de gehele keten.

De organisaties waarvoor ik werk naast Green Events Nederland zijn uiteenlopend van Mysteryland, Q-Dance, Strawberry Earth, Nachtlab Agency tot ING Nederland en ADE Green.

In de afgelopen jaren heb ik vanuit verschillende functies duurzaamheid weten te integreren; als producer, projectmanager, event manager,  programmeur, workshop begeleider en adviseur.

Duurzaamheid is een breed begrip. Juist daarom zou ieder merk zich in relevante thema’s moeten verdiepen en vertalen naar haar eigen waarde en doelgroep. Deze vertaling en een idee vervolgens tot een succesvolle uitvoering brengen, is mijn expertise. Van visie naar werkelijkheid.


Jeske Eekelaar
Sustainability coordinator

Geïnspireerd door mijn studie en verschillende masterclasses in duurzaamheid, heb ik in 2015 in opdracht van Green Events een onderzoek uitgevoerd naar het afvalprobleem op festivalcampings, ondersteund door een case studie op de evenementen van Extrema. Dit opende mijn ogen voor de vele mogelijkheden en onbenutte kansen die hier nog liggen in de evenementenbranche.

Sindsdien zet ik mij in voor de ontwikkeling en uitvoering van verschillende duurzaamheidsprojecten op evenementen als Solar Weekend en Mysteryland, met name gericht op afval en vrijwilligers. Ik geloof in evenementen als inspiratie platform en vrijwilligers zijn hierin het perfecte medium om een boodschap over te brengen op de bezoekers.


Leonie Boon
Sustainability manager & afval expert

Ruim 11 jaar geleden ben ik in contact gekomen met de afvalbranche toen ik als accountmanager ging werken bij 1 van de marktleiders in die branche. Al snel werd mijn interesse gewekt naar alle soorten afval en de manier waarom dit verwerkt wordt.  In de jaren die volgden heb ik me kunnen ontwikkelen in diverse segmenten en branches op het gebied van afvalinzameling en recycling. Afval werd door bedrijven en organisaties vaak gezien als “probleem”. Voor mij werd dit mijn passie en uitdaging. Ik ben gaan denken in duurzame afvaloplossingen.

De afgelopen jaren was er één branche die continu mijn aandacht vroeg en die perfect aansluit bij mijn toeristische achtergrond. Om die rede ben ik me gaan specialiseren op het gebied van duurzaam afvalbeheer in de evenementen- en recreatie branche.  Ik heb met talloze grote, middelgrote en kleinere evenementenorganisatie mogen samenwerken in zowel Nederland, België als Duitsland.

Sinds juni 2016 ben ik oprichter/eigenaar van Be-Lé Consultancy. Ik help bedrijven, gemeenten en organisaties om hun doelstellingen te realiseren in het streven naar een duurzame en circulaire samenleving. Ik adviseer over afvalbeleid en over de wijze waarop grondstoffen inzameling geoptimaliseerd kan worden (intern en extern).

Om tot mooie resultaten te komen draait het uiteindelijk om een goede en waardevolle samenwerking. Daarom wil ik graag mijn kennis en ervaring delen.


Kiki Calis

Als festivalorganisator heb je een grote verantwoordelijkheid en voorbeeldfunctie voor een helebelangrijke, jonge, doelgroep. Zij zijn de toekomst. Hen in aanraking laten komen met projecten die op een eigentijdse manier met innovatie en duurzaamheid bezig zijn, is mijn missie.

De afgelopen 7 jaar ben ik werkzaam geweest voor Apenkooi en DGTL. Binnen DGTL AMS en DGTL BCN was ik o.a. verantwoordelijk voor het projectmanagement, DGTL Revolution en DGTL ART programma. Momenteel ben ik onder andere werkzaam voor GROW festival (onderdeel van Urban Greeners en de Floriade) en help ik het festival te verduurzamen in de productie, slim om te gaan met decoratie en de terrein inrichting. Daarnaast heb ik het afgelopen jaar als projectmanager bij DEPT/TamTam gewerkt, waar ik veel kennis opgedaan heb op het gebied van high level projectmanagement en grote digitale projecten en campagnes.


Juultje de Groot
Sustainability coördinator

Dat duurzaamheid in de evenementen sector iets van deze tijd is, mag duidelijk zijn. Dat ik daar maar wat graag een steentje aan bij draag is zeker. Bij menig festival dat ik bezocht prikkelde het telkens weer als ik met de duurzame maatregelen in aanraking kwam. Geïnspireerd door mogelijkheden zoals Hard-cups, composteerbare borden & bestek en de Green Battery’s, zijn deze prikkels tot op de dag van vandaag zeker blijven hangen.

Ik ondervond dit helemaal bij mijn eerste grote project binnen deze sector. Een project waarbij ik een duurzaamheidsplan opstelde voor de Westergasfabriek. Voor dit plan dook ik nog dieper in de combinatie van events en sustainability. Hierbij kwam voornamelijk naar boven dat je als evenementenlocatie duurzaam kunt zijn, maar dat het zeker ook belangrijk is dat de organisaties de evenementen duurzaam organiseren.

Waarom organiseren de organisaties eigenlijk duurzaam? En waarom eigenlijk niet? Bij Green Events kreeg ik de kans om me bezig te houden met deze duurzaamheidsvraagstukken. Dit samen met het nodige projectmanagement wat ik verricht maakt het voor mij dé plek waar ik graag mijn werkzaamheden wil uitvoeren. Hier voel ik de ruimte om de bewustwording ten opzichte van duurzaamheid en de circulariteit van de maatschappij te vergroten. Festivals lenen zich als proeftuin in een proeffase van verduurzaming. En met die visie hoop ik het groene hart bij velen bezoekers en organisatoren, sneller te laten kloppen.

Claudia Walraven
Sustainability manager & Event expert

Ik ben ruim 14 jaar werkzaam voor diverse evenementenorganisaties en festivals, onder andere: Appelsap, Awakenings, Drumcode, Encore, Liquicity, Planet Oedipus, Voltt en Wanderlust. Naast de productie en het projectmanagement, heb ik mij de laatste jaren ook steeds meer gefocust op duurzaamheid binnen deze events. Zo heb ik mij o.a. beziggehouden met afval reduceren en gescheiden inzamelen, efficiënter stroomgebruik en betere en lokale catering. Festivals zijn de perfecte proeftuinen voor een duurzamere samenleving en er kunnen hier een hoop mensen bewust gemaakt worden.